BANCI | Ultima Ora

Un fost bancher Credit Suisse a fost gasit vinovat de trafic cu informatii privilegiate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-05 14:55

Un tribunal american l-a găsit luni pe un fost bancher de investitii din cadrul Credit Suisse Group vinovat de trafic cu informatii privilegiate, legate de o serie de preluări corporative, inclusiv preluarea de 32 miliarde dolari a companiei energetice TXU Corp, scrie Reuters.

Procurorii americani l-au acuzat pe Hafiz Naseem, în vârstă de 37 de ani, că a câstigat 7,5 milioane dolari dintr-o schemă prin care a divulgat unui prieten din Pakistan informatii privilegiate despre anumite afaceri în curs.
Acesta a tranzactionat apoi folosindu-se de aceste informatii.

Naseem a fost condamnat pe baza a 28 de capete de acuzare pentru trafic cu informatii privilegiate si un cap de acuzare pentru că a conspirat la comiterea unor fraude mobiliare.

Acesta a fost arestat imediat după ce procurorii au pledat în fata judecătorului că Naseem reprezintă un risc si că trebuie închis înainte de pronuntarea sentintei.

După pronuntarea verdictului, avocatul lui Naseem, Michael Bachner, i-a spus judecătorului că "există puncte majore asupra cărora se poate face apel".

Faptele de care este acuzat Naseem se pedepsesc cu până la 25 de ani de închisoare si deportare, desi procurori au propus o sentintă de 12 până la 15 ani de închisoare.

Naseem a pledat vinovat asupra tuturor celor 29 de capete de acuzare.

"Nu suntem de acord cu decizia juriului si credem că Naseem va fi dezvinovătit la recurs", a declarat Bachner după verdict.

Procurorii federali au anuntat o serie de procese legate de informatii privilegiate în ultimul an si au formulat în martie 2007 acuzatii împotriva a 13 angajati din cadrul Morgan Stanley si din cadrul unitătii UBS Securities a grupului UBS AG.

Procurorii sustin că Naseem a oferit prietenului său Ajaz Rahim informatii care nu erau publice în legătură cu tranzactiile ce urmau a fi desfăsurate. Un agent din cadruul Biroului Federal de Investigatii (FBI), a dat mărturie că Naseem a efectuat 150 de telefoane către Rahim în timpul anului 2006 si în prima parte din 2007, unele dintre acestea fiind urmate de tranzactii ale bancherului pakistanez.

Acuzarea a subliniat că Naseem a fost singurul angajat Credit Suisse din biroul din New York care l-a sunat pe Rahim.

Procurorii au mai anuntat că Rahim a câstigat cel putin 60.000 dolari în cadrul fiecărei tranzactii ilegale si chiar 5 milioane dolari într-un caz.

Bachner a replicat însă că întregul caz este bazat pe speculatii, din moment ce nu toate conversatiile telefonice dintre Naseem si Rahim au fost urmate de o tranzactie ilegală.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii