BANCI | Stirea Zilei

Actiunile Societe Generale se depreciaza masiv, pe baza zvonurilor privind noi pierderi semnificative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-13 15:45

Titlurile băncii franceze Societe Generale, acţionarul majoritar al BRD-SocGen, s-au ieftinit semnificativ ţn şedinţa de tranzacţionare de luni, pe fondul unor discuţii ţn rÔndul traderilor legate de noi pierderi care fi fost suferite pe segmentul de produse structurate, relatează Reuters.

╬nsă banca a dezminţit "zvonurile răuvoitoare care ţi impută pierderi semnificative din activitatea sa de produse structurate ţn ultimele zile, care ar necesita o recapitalizare a băncii", potrivit boursorama.com.

Banca a anunţat că va cere, de altfel, o anchetă autorităţii franceze de supraveghere a pieţei - ATF - asupra acestor zvonuri şi a consecinţei lor asupra valorii acţiunilor la bursă.

Titlurile băncii erau au atins luni o cotaţie minimă de 41,41 euro, după ce la ţnceputul şedinţei se scumpiseră cu 6%. După anunţul băncii, acţiunea SocGen rămÔnea ţn depreciere cu 5,1% faţă de nivelul de referinţă, fiind cotată la 47,45 euro ţn jurul orei 15:30, ora RomÔniei, potrivit paginii de internet a platformei de tranzacţionare Euronext.

Banca a fost lovită ţn prima parte a acestui an de un scandal legat legat de o fraudă din tranzacţionare, atribuită traderului Jerome Kerviel, ţn urma căreia a pierdut aproape 5 miliarde euro. ╬n această săptămÔnă urmeazăsă fie audiaţi ţn justiţie traderul implicat şi contabili ai băncii.

Preşedintele Franţei ar urma să dea detalii despre planul francez de ajutorare a băncilor după şedinţa Guvernului, care a ţnceput la 14, ora RomÔniei.

Cotidianul francez Le Monde a relatat că guvernul francez va garanta credite bancare pÔnă la 300 miliarde euro, ţn timp ce agenţia Dow Jones a menţionat că va fi creat un vehicul special, cu un capital de 40 miliarde euro, care ar urma săcumpere acţiuni ale băncilor ţn dificultate atunci cÔnd este necesar.

"Există două zvonuri: pierderi importante din produse structurate şi cumpărări de acţiuni de către guvernul francez. ╬nsă sunt doar zvonuri vagi", a declarat un trader parizian, citat de Reuters.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Ol├í a todos, aqui est├í uma oferta de empr├ęstimo acess├şvel que mudar├í sua vida para sempre, ... detalii

 • Defectiune atm braila

  Reclama faptul că atm-ul de pe str.Galati in Brăila este un dezastru întrucât atunci când este ... detalii

 • Cont ╚Öi acte

  Solicit programare personal pentru actualizare cont și ... detalii

 • Nr tel

  Va rog mult mi am pierdut nr de teldeclarat la banca .cu as putea sa atașez noul nr ... detalii

 • Credet

  ... detalii