BANCI | Stirea Zilei

BNR nu lasa cursul sa treaca pragul de 4 lei pentru un euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-08 08:39

Moneda naţională s-a apreciat pe tot parcursul şedinţei de tranzacţionare de marţi, iar la finalul zilei cursul de schimb a coborÔt la 3,9150 - 3,9190 lei/euro, pe fondul ofertei ridicate de valută, care, potrivit dealerilor, ar fi fost susţinută de Banca Naţională a RomÔniei (BNR).

"Aprecierea leului e posibil să fi fost susţinută indirect de BNR prin injectarea de valută pe piaţă. Totodată, un sentiment pozitiv a fost indus pe piaţă de ştirea potrivit căreia Fed va cumpăra efecte de comerţ şi certificate de depozit de la bănci şi companii", a afirmat un dealer.

Nivelul de la finele şedinţei este cu circa trei bani mai mic decÔt cotaţiile ţnregistrate la sfÔrşitul zilei precedente, de 3,9460-3,9480 lei/euro.

╬n debutul şedinţei de marţi cursul se situa la 3,95 lei/euro, ţnsă ţn prima oră de tranzacţionare a coborÔt la 3,9200-3,9240 lei/euro.

Aprecierea din prima parte a zilei a fost cotrară evoluţiei valutelor din regiune, care ţn primă fază au consemnat pierderi.

Ulterior cotaţiile au coborÔt pÔnă la un minim de 3,9140 lei/euro, sub influenţa unei uşoare aprecieri a valutelor ţărilor vecine.

╬n jurul orei 13:10, transferurile erau operate ţn intervalul 3,9250-3,9280 lei/euro. Nivelul maxim ţnregistrat marţi de rata de schimb a fost cel de la deschidere.

Rata de referinţă anunţată marţi de Banca Naţională a RomÔniei (BNR) a coborÔt cu 1,33 bani, la 3,9277 lei/euro.

Băncile comerciale au afişat marţi dimineaţă dobÔnzi de 13,44-14,75% pentru depozitele atrase la o zi şi de 13,79-15,23% pentru plasamentele la o săptămÔnă.

Rezerva Federală americană (Fed) a ţnfiinţat, cu sprijinul Trezoreriei, o facilitate financiară cu scopul de a cumpăra efecte de comerţ şi certificate de depozit de la bănci şi companii, ţn scopul stabilizării pieţei financiare.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii