BANCI | Educatie financiara

Cum ne administram bugetul si cheltuielile cu cardul cu display

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-11 21:52

Dupa introducerea cardurilor contactless, MasterCard a lansat anul trecut o noua inovatie in premiera europeana in Romania, si anume cardul cu diplay, lansat de Banca Carpatica si Credit Europe Bank. Un tip de card ce prezinta un avantaj urias pentru consumatori, mai ales in actualele conditii de criza cand controlul bugetului si a cheltuielilor devin tot mai importante.

Cosmin Vladimirescu (foto), country manager pentru România şi Moldova la MasterCard: „Potenţialul acestor carduri este uriaş, pentru că pe display poţi primi informaţii în timp real: fie despre câţi bani ai în cont, fie câte puncte de fidelitate ai acumulat, care a fost ultima tranzacţie sau ultimele trei tranzacţii pe care le-ai făcut, un mesaj promoţional de la bancă sau comerciant. Ai introdus cardul în POS şi-ţi spune că ai 10% reducere.”

Cardul cu display face parte, de fapt, dintr-un pachet mult mai amplu de servicii, denumit „inControl”, pe care MasterCard vrea să-l aduca pe piaţa din România, acum fiind în faza de pilot în mai multe ţări.

Cosmin Vladimirescu: “Ceea ce vrem să facem este să dăm cât mai multă putere consumatorului, să îi aducem informaţiile cât mai aproape şi să-l lăsăm pe el să decidă vis-a-vis de modul în care se efectuează tranzacţia. Prin aceasta platforma poţi să setezi nişte planuri de tranzacţionare: de exemplu cardul cu display te poate atenţiona atunci când ţi-ai depăşit bugetul prestabilit la începutul lunii pentru cheltuieli. Tu ştii că ai un salariu de 2.000 de lei iar la începutul lunii îţi propui să cheltuieşti la supermarket un sfert din banii pe care-i ai pe card. Şi atunci fiecare tranzacţie la categoria de comercianţi din segmentul supermarket este contorizată, iar sumele sunt adunate, astfel încât în clipa în care ai ajuns la 25% din banii pe care-i aveai la începutul lunii, primeşti un mesaj de avertizare pe display.”

Aşadar, adauga seful MasterCard, serviciul nu numai că îţi spune câţi bani ai pe card, dar îţi arata şi câţi bani ai cheltuit la restaurant, benzinarie, supermarket sau în alt loc.

Pe lângă asta, celelalte produse din pachetul inControl pot să-ţi dea de exemplu puterea de a lua decizii vis-a-vis de locul în care se desfăşoară tranzacţia sau de suma maximă pentru autorizarea unei tranzacţii.

„De exemplu, eu ştiu că nu fac tranzacţii decât în România şi ies o dată pe an în concediu afară. În acest caz, pot să-mi setez, din sistemul MasterCard, printr-un cont ce poate fi accesat de oriunde, de oricând, de pe telefonul mobil sau de pe calculator, nişte excepţii: cardul meu nu poate fi folosit în afara ţării decât în intervalul în care sunt în concediu, decât în ţara respectivă. Noi urmărim toate tranzacţiile şi le putem rejecta pe cele care ies din criteriile stabilite de consumator”, precizeaza Cosmin Vladimirescu.

“Aceasta reprezinta si o măsura de prevenţie a fraudelor, care oricum sunt extrem de scăzute în România, suntem mult sub media europeană, ceea ce este însă mai puţin important, pentru că o ştim doar noi şi cei care citesc acest articol. Totuşi sunt mulţi consumatori pentru care securitatea este o grijă. Este ceva în mintea lor care spune „poate nu e atât de sigur, şi dacă mi se întâmplă si mie?”. Pentru aceştia, avem astfel de soluţii. De aceea vrem să aducem cât mai multe servicii în zona lor de confort, ne dorim să se simtă cât mai confortabil plătind cu cardul”, adauga Cosmin Vladimirescu.

Comentarii

FRUMUSELU DORINA
PRESA FINANCIARA
MA INTERESEAZA INFORMATIILE IMPORTANTE DIN SFERA BANCARA SI FINANCIARAAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraPot fi executata silit pentru o datorie la un credit de acum 12 ani?

"Bună seara, am și eu o întrebare. Mama mea a luat un credit în 2004 în franci și din 2008 nu au mai putut plăti creditul. în următorii 2 ani adică pana în 2010 au primit înștiințare de la banca cum ca au de plătit iar azi după 12 ani au primit o detalii

Pot trimite euro intr-un cont in lei la o banca din Romania?

"Bună ziua! Mă aflu într-o țară străină și doresc să aflu dacă pot trimite euro pe un cont in lei. Adică persoana din România ii poate scoate direct de la bancomat? Conversia se face automat fără să cer această favoare expres? Si daca da, se percepe detalii

iCredit m-a raportat la Biroul de Credit, desi le-am cerut sa-mi amane rata. Ce pot sa fac?

"Am cerut consilierului iCredit amanarea ratelor, pentru ca am intrat in somaj tehnic si nu mai puteam plati rata, mi-a spus ca nu e nicio problema, insa ulterior am aflat ca m-au raportat la Biroul de Credit. Am apelat la o firma pentru stergerea din Biroul de credit care detalii

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar si un curs valutar ascuns

Revolut are comisioane mai mari decat bancile la retragerile de numerar, iar cursul valutar practicat este netransparent. Comisionul practicat de Revolut la retragerile de numerar care depasesc, pe parcursul unei luni, valoarea de 800 de lei, este 2% din suma retrasa, de trei ori mai detalii

Ultimele Comentarii