BANCI | Interviu

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: Vor fi vanzari de banci in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-28 14:54

“Putem să ne aşteptăm la o consolidare a sistemului bancar din România. Aş fi foarte surpins să nu vedem măcar o tranzacţie anul ăsta”, spune Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România.

“În Polonia s-a vândut o bancă mare grecească, cât şi una irlandeză”, spune van Groningen, citat de presa.

El considera ca acum nu este suficient să ai capital ci şi să obţii un randament bun de pe urma lui, în vremuri în care “capitalul a devenit mai scump”.

Volksbank AG a anunţat că vrea să vândă Volksbank International - din care face parte şi Volksbank România –, iar ruşii de la Sberbank s-au arătat interesaţi. Însă, cum Volksbank România este cea mai mare sucursală a Volksbank International, ruşii ar fi obligaţi să consolideze toate operaţiunile din UE în România. Astfel, BNR urma să fie principala instituţie de autorizare şi supraveghere a afacerilor Sberbank în Europa Centrală şi de Est, ceea ce ar putea lăsa Volksbank România în afara tranzacţiei.

Volksbank România a încheiat anul 2010 cu pierderi de 36 milioane euro, după un profit în 2009 de 51,7 milioane euro, după standardele IFRS.

Volksbank România deţinea în 2009 6,58% din activele nete totale de 330 miliarde lei ale sistemului bancar, fiind pe locul 3 în urma BCR şi BRD. În 2010, banca a căzut în acest top pe locul 8, cu o cotă de 5,78% din totalul activelor nete, în urma UniCredit Ţiriac Bank.

Banca maghiară MKB, controlată de nemţii de la Bayerische Landesbank, a anunţat că vrea să vândă MKB Romexterra Bank, redenumita NexteBank, până în 2013. Romexterra Bank este un jucător de talie mică pe piaţa din România.

Grupul ATE Bank, controlat de statul elen, a decis, de asemenea, sa vândă participaţia majoritară pe care o deţine la filiala din România, în cadrul unui plan de restructurare aprobat de Comisia Europeană.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii