BANCI | Stirea Zilei

Statisticile tranzactiilor bancare online (ebanking): platile in euro prin internet/mobile banking s-au triplat in 2018

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-20 21:43

Platile in euro online, prin internet banking si mobile banking realizate in 2018 de clientii bancilor romanesti s-au triplat comparativ cu anul precedent, conform datelor statistice privind instrumentele de plata cu acces la distanta furnizate la solicitarea Bancherul.ro de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, pe baza informatiilor puse la dispozitie de institutiile financiar-bancare din Romania.

Astfel, daca in 2017 clientii bancilor au realizat plati si transferuri online de 45,5 miliarde euro, valoarea acestora a crescut de trei ori, pana la 136,7 miliarde lei in 2018.

Si valoarea tranzactiilor in lei a inregistrat un avans foarte ridicat, de 71%, echivalentul a 573 miliarde lei, de la 808 miliarde lei la 1.381 miliarde lei.

In privinta numarului tranzactiilor bancare prin internet, cresterea acestora a fost mult mai redusa, de doar 33%, echivalentul a 31,8 milioane operatiuni, ceea ce inseamna ca romanii au efectuat plati cu valori mult mai mari.

Numarul utilizatorilor de aplicatii bancare online (internet banking si mobile banking) a sporit cu 35.000 anul trecut, la o medie trimestriala de 5,860 milioane utilizatori de internet si mobile banking, fata de 5,825 milioane in urma cu un an, in 2017.

Pe parcursul ultimilor cinci ani, numarul utilizatorilor de online banking s-a inmultit cu 2,3 milioane (64%), tinand cont ca in 2013 erau doar 3,565 milioane de clienti ai bancilor care efectuau tranzactii electronice.

Ponderea numarului tranzactiilor bancare online in totalul transferurilor bancare, inclusiv cele efectuate la ghiseele bancilor sau cu cardurile, era de 38% in 2017.

In schimb, valoarea platilor online reprezenta, in acelasi an, doar 14% din volumul total al tranzactiilor bancare (transferuri), conform datelor comparative furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Vezi mai multe statistici si grafice privind platile online si transferurile bancare in CLUBUL BANCHERILOR

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii