BANCI | Interviu

Sondaj BNR: Cererea de credite din partea firmelor a crescut semnificativ

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-01 11:00

Intr-un sondaj al BNR printre primele 10 banci romanesti privind conditiile de creditare se arata ca in trimestrul trei din acest an băncile au menţinut constante standardele de creditare în cazul creditelor către companii și al creditelor de consum acordate populației și au relaxat marginal standardele pentru creditele imobiliare.

În trimestrul următor (T4/2015) se așteaptă menținerea neschimbată a standardelor de creditare în cazul companiilor, în timp ce în cazul populației băncile anticipează o relaxare a standardelor pentru creditele imobiliare și o înăsprire a acestora pentru creditele de consum, se arata in sondajul BNR.

Din punct de vedere al cererii de credite, aceasta a crescut la nivelul companiilor nefinanciare și în cazul creditelor imobiliare acordate populației în T3/2015, înregistrând o scădere marginală în cazul creditelor de consum.

Pentru trimestrul următor (T4/2015), instituţiile de credit estimează o creştere a cererii de împrumuturi din partea companiilor nefinanciare și o scădere a acesteia pe segmentul creditului de consum acordat populaţiei.

Cererea de credite din partea firmelor a crescut semnificativ

In sondaj se mai arata ca cererea de credite din partea firmelor a crescut semnificativ, evoluţie determinată în general de majorarea cererii împrumuturi pe termen scurt, atât din partea corporaţiilor, cât şi a IMM.

O dinamică pozitivă s-a înregistrat şi în cazul creditelor cu maturităţi pe termen lung, însă într-un ritm moderat. În T4/2015, băncile estimează un nou avans al cererii de împrumuturi din partea companiilor nefinanciare.

In privinta termenilor creditării pentru firme, acestia au fost în mare măsură nemodificaţi în T3/2015. Singura excepţie a fost înregistrată în cazul spread-ului ratei medii de dobândă a împrumuturilor faţă de ROBOR 1M, acesta înregistrând o diminuare moderată.

Instituţiile de credit semnalează continuarea ciclului de reducere a costului finanţării destinate sectorului companiilor nefinanciare și în trimestrul următor (T4/2015).

Vezi aici sondajul BNR

Comentarii

cristi
CATRE BNR - solutie de rambursare CHF
Solutie de rambursare a monedei toxice CHF Credit ipotecar acordat in 2007 Valoare: 65.500 CHF Rate achitate pana in prezent 101 in suma de 340 CHF = 34.340 CHF reprezentand principal, dobanzi si comisioane. Banca sa scada aceasta suma din principal, sa renunte la dobanzi si comisioane.... Sold ramas 65.500 - 34.340= 31.070 CHF Acest sold il convertiti in lei, la cursul actual de 4,0725 lei = 1CHF, adica 31.070 CHF x 4,0725 = 126.532,58 lei. Astfel banca nu va avea pierdere contabila si se va inchide cu CHF. Soldul ramas i se aplica dobanda prevazuta la creditul prima casa.. .. si banca va castiga un profit de aprox. 86.042 lei pe perioada ramasa de 17 ani. Aveti aceasta solutie pentru a salva nu numai clientii, ci intreg sistemul bancar. Faceti analize pe aceasta formula si veti vedea ca in final vom castiga cu totii .... se va relua procesul de creditare si nu vor bubui jumatate din banci. Aceasta formula va duce la renuntatrea clientilor de a mai da bancii casa, in cazul aprobarii legi darii in plata. De asemenea aceasta formula va duce la costuri echitabile intre clienti si banci. Astfel banca scapa de CHF, de fluctuatiile existente si isi ramburseaza integral expunerea pe CHF.

Vlad
-
Creditarea comapniilro trebuie sa cresca ... (lol).



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii