BANCI | Interviu

Sir Mervyn King se pensioneaza de la Bank of England cu regretul ca a acordat prea mare importanta carierei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-02 20:57

Sir Mervyn King, 65 de ani, fost profesor la London School of Economics, se pensioneaza la sfarsitul acestei luni, dupa ce a condus Bank of England timp de 20 de ani, cu regretul ca s-a concentrat prea mult pe cariera, neglijand viata personala.

"Cariera a fost pentru mine tot timpul pe primul loc. Asta a fost, probabil, o greșeală", a spus el când a fost întrebat, intr-un interviu la BBC, dacă nu regreta ca nu are copii si ca s-a casatorit abia in 2007, asadar la aproape 60 de ani.

Interviul a fost acordat unei emisiuni dedicate vietii personalitatilor si a preferintelor acestora pentru muzica pe care ar lua-o cu ei daca ar naufragia pe o insula.

Prima alegere a lui King a fost „My Ship” din muzicalul Lady in the Dark din 1941, a compozitorului Kurt Weill si scris de Ira Gershwin.

Melodia a fost cantata la nunta lui King cu Barbara Melander, o fosta iubita din studentie cu care a intrerupt legătura cand ea s-a întors acasă în Finlanda, si cu care s-a reintalnit mult prea tarziu pentru a mai avea o familie, dar nu si pentru a ramane impreuna pentru restul vietii.

King isi tradeaza defectul profesional, de economist, dand o parte din vina pentru esecul sau in dragoste pe piata de telefonie internationala, puternic reglementată din anii 1970.

Revenind la muzica, King si-a devoalat si slabiciunea pentru dans si cum il ard calcaiele de fiecare data cand asculta Simfonia a 7-a de Beethoven în La major.

"I-am promis soției mele ca atunci când voi pleca de la banca voi lua lecții de dans", a spus el.

King a confirmat si impresia generala privind abordarea sa riguroasă, academică, in privinta politicii băncii centrale, in contrast cu o mai mica simpatie pentru bancile comerciale.

Este protejat pentru a avea cat mai mult timp de reflectie

Guvernatorul mai povesteste ceva interesant cu privire la cat de importanta este reflectia pentru un manager, si mai putin munca administrativa.

"Biroul meu incearca din greu să mă protejeze cât mai mult posibil în fiecare dimineață, astfel incat sa am cat mai mult timp liber pentru a putea sa stau sa citesc și sa reflectez", a spus King.

O alta declaratie interesanta se refera la moralitatea meseriei de bancher si a faptului ca tot mai putini tineri vor sa imbratiseze aceasta profesie.

"Nu cred că ei mai vor sa câștige bani, dacă-i castiga intr-un mod in care creează pagube enorme pentru restul societății", a spus King.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii