BANCI | Stirea Zilei

Si francezii au redescoperit economisirea cu Livretul A

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-23 15:34

"Le Livret A" este produsul de economisire preferat al francezilor, intrucat se bucura de prestigiul de a fi foarte sigur si lichid. In plus, ofera si dobanzi mari, scutite de impozite, in prezent de 4% pe an. Un randament ce depaseste dobanzile oferite de asigurarile de viata in euro, un alt tip de economisire de succes in Franta.

Pe de alta parte, suma minima pentru a deschide un Livret A este destul de mare chiar si pentru francezi: 15.300 de euro. In schimb, produsul este atat de flexibil incat permite ca mai multi membrii ai familiei sa puna ban la ban pentru a atringe limita minima necesara cumpararii unui Livret A.

Livretul A a cazut in dizgratie in ultimii ani de eferfescenta financiara, cu cresteri fulminante la bursa si pe piata imobiliara. Acum insa, in plina criza financiara, si francezii se intorc spre instrumente de investitii sigure, iar cel mai cunoscut si mai apreciat este acest Livret A.

Le Livret A are insa duopol pe piata bancara franceza, doua banci avand exclusivitatea de a-l oferi: Caisses d'Epargne si Banque Postale. Situatie ce se va sfarsi insa chiar in acest an, iar din 1 ianuarie 2009 toate bancile vor putea oferi acest celebru produs de economisire.

Pana atunci, cele doua banci franceze si freaca mainile de bucurie: cocosii galici au investit in septembrie un miliard de euro in aceste tipuri de certificate de depozit.

Liberalizarea pietei Livretului A determina bancile sa lanseze promotii cat mai atractive pentru atragerea clientilor de partea lor.

Astfel, ING Direct si Banque AGF promit dobanzi chiar si de 7% pentru clientii care-si vor deschide un Livret A pe parcursul primelor luni ale noului an 2009.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii