BANCI | Stirea Zilei

Sfaturi pentru folosirea eficienta si sigura a banilor in vacanta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-07-26 10:42

Banca Comerciala Româna (BCR) a recompensat cu peste 2.450.000 lei posesorii de carduri BCR care au facut plăţi cu cardul direct la POS-urile comercianţilor sau pe internet în perioada 9 Aprilie 2010 - 5 Iulie 2010. Ponderea tranzactiilor efectuate cu cardurile la pos-urile comerciantilor a ajuns la peste 28.06% din totalul tranzactiilor efectuate cu cardul, in Iunie 2010, comparativ cu Iunie 2009 cand ponderea era de 20%.

Comparativ cu luna Iunie 2009, in Iunie 2010 numarul de tranzactii efectuate cu cardurile BCR direct la comercianti a crescut cu 33%, iar volumul tranzactionat, a crescut cu 26%.

In plus, avand in vedere perioada vacantelor, BCR recomanda clientilor sai o serie de sfaturi utile pentru folosirea cardurilor in vacanta.

Clientii BCR pot utiliza astfel in cel mai eficient mod cardurile bancii, beneficiind in acelasi timp de avantaje conexe (bonus, asigurare a bunurilor achizitionate, asigurare de calatorie, etc.).

Sfaturi pentru folosirea eficienta si sigura a banilor in vacanta

1. Folositi cardul pentru plati la comercianti. Comisionul este zero, si evitati riscul de a fi jefuit.

2. Daca totusi aveti nevoie de numerar folositi bancomatele propriei banci. Pentru cardurile BCR retragerile de numerar de la oricare din ATM-urile din Erste Group au acelasi comision – 0,2% minin 0,2 lei. Asadar, daca vizitati Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, nu plecati cu banii cash din Romania, ci folositi bancomatele din Erste Group. Evitati astfel riscul furturilor, iar comisioanele sunt aceleasi.

3. Cand ridicati bani de la ATM, sau cand platiti cu cardul, acoperiti tastatura cand introduceti codul PIN.

4. Schimbati bani doar la banci, evitati casele de schimb obscure. Comisioanele ascunse pot sa aduce pierderi mult mai mari decat diferenta de curs.

5. Profitati de bonusarea platilor cu cardul de credit pentru platile direct la comercianti. La BCR, pentru fiecare leu cheltuit primiti bonus un punct (valoare in lei 0,006 lei). De exemplu: daca cumparati bilele de avion in valoare de 1500 de lei, platiti cazarea tot 1500 lei si mai faceti cumparaturi cumparaturi de 1000 de lei, toate cu cardul de credit BCR, bonusul va fi in valoare de 24 de lei.

6. Folositi cardurile de credit pentru a va plati cumparaturile de vacanta beneficiind de perioada de gratie (pana la 53 de zile in cazul BCR). Astfel, nu trebuie sa va reduceti bugetul de vacanta. In plus, la BCR, aveti toate cumparaturile asigurate pentru o perioada de timp dupa achizitionare. Daca se strica, veti primi banii inapoi pe ele. Daca folositi cardul Gold BCR pentru plata biletelor de avion, benefeciati chiar de o asigurare complexa de calatorie gratuit.

7. Urmariti extrasele de cont, de oriunde din lume, cu ajutorul Canalelor Alternative (internet si phone banking) pentru a avea o mai buna evidenta a banilor cheltuiti si a evita surprizele neplacute.

8. Interesati-va inainte sa plecati in vacanta care sunt plafoanele zilnice de retragere si de plati ale bancii cu care lucrati. Daca le considerati prea mici, faceti o cerere la consilierul personal pentru marirea lor. De exemplu, la BCR suma maxima care poate fi retrasa de la bancomat este echivalentul a 3000 lei.

9. Asigurati-va inainte sa plecati ca stiti unde sa sunati in caz ca aveti probleme cu cardul: va este furat, se blocheaza, aveti nelamuriri legate de sumele chletuite. BCR asigura servciu de asistenta carduri care functioneaza non-stop si poate fi apelat la numerele 0040213111001 sau 0040213110216. Daca aveti probleme cu cardul in Romania, puteti apela linia unica de asistenta carduri la numarul: 021CARDURI.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii