BANCI | Interviu

Seful Garanti Bank: Vrem sa crestem organic in Romania, dar nu excludem si oportunitati de preluare a altor banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-05-25 23:10

Ufuk Tandoğan (foto), seful Garanti Bank, a declarat, pentru Bancherul.ro, ca banca isi mentine strategia de a se dezvolta in Romania in primul rand prin crestere organica, insa nu este exclusa si preluarea unei alte banci sau achizitia de active de calitate, daca vor aparea astfel de oportunitati.

“Ne concentram si in acest an pe cresterea organica, astfel ca vom mai deschide 5 unitati in marile orase, dupa ce in 2014 am inaugurat alte 6 sucursale, dintre care 3 in Bucuresti. Anul trecut ne-am majorat activele cu aproximativ 20%, dupa integrarea Domenia Credit, iar pentru 2015 ne propunem o crestere de aproximativ 15% pe toate liniile de afaceri ale bancii”, spune presedintele Garanti Bank.

In ceea ce priveste interesul bancii de a se dezvolta in Romania prin achizitii de portofolii de active sau de banci aflate la vanzare, Ufuk Tandoğan spune ca nu este exclusa nici aceasta varianta. “Problema este ca o achizitie depinde de multe variabile, in primul rand de calitatea activelor preluate, precum si de pretul acestora, iar in prezent nu exista oferte care sa prezinte interes pentru noi. Insa daca va aparea o oportunitate, suntem gata sa profitam de aceasta”, a adaugat el.

Dezvoltarea organica ramane asadar prioritara pentru Garanti, iar conditiile economice sunt favorabile pentru sustinerea acestui obiectiv. “Economia este in crestere si este imbucurator ca aceasta crestere a fost sustinuta de consumul intern, la care sectorul bancar si-a adus o parte din contributie, prin majorarea volumului de credite”, spune Tandoğan.

Seful Garanti adauga ca banca isi va mentine un portofoliu echilibrat de clientela: persoane fizice, IMM-uri si companii.

În primele trei luni, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 1,36 miliarde euro, în creștere cu 19,6% de la an la an: volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 12,5%, cel dedicat segmentului corporate cu 8,5%, iar creditarea segmentului de retail a avansat cu 34%.

Banca a obtinut un profit net de 4,9 milioane euro in primele trei luni din acest an iar intreg grupul a realizat un castig de 6,9 milioane euro. (vezi aici detalii privind rezultatele bancii)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii