BANCI | Interviu

Seful Erste Bank, Andreas Treichl, recunoaste ca banca sa a ramas in urma concurentilor Raiffeisen si UniCredit, dar anunta startul cursei de urmarire

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-30 23:49

Andreas Treichl (foto), seful Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, admite ca banca sa a ramas in urma concurentilor Raiffeisen sau UniCredit in privinta dezvoltarii afacerilor si serviciilor pentru clientii companii si persoane fizice, din cauza problemelor legate de adecvarea capitalului si lichiditatii bancii asupra carora conducerea a fost nevoita sa se concentreze in ultimii ani.

Treichl spune insa Erste a inceput cursa de urmarire pentru a-i prinde din urma pe concurenti si sa recupereze in primul rand decalajul pe partea de corporate banking.

In privinta sectorului retail, ambitiile sunt si mai mari, intentia ambitioasa a lui Treichl fiind ca Erste sa devena lider pe acest segment in urmatorii 3-4 ani.

"Vrem sa spulberam competitia pe partea de retail"

„Am reusit sa ne asiguram o pozitie puternica in ceea ce priveste capitalul si lichiditatea, doua elemente esentiale pe care toate bancile trebuie sa le aiba in vedere, astfel incat sa evite situatia de a avea emotii la urmatoarele teste de stres ce vor avea loc anul viitor. In aceste conditii, adevaratul obiectiv al noastru pentru perioada urmatoare este ca, in primul rand, sa ajungem din urma competitorii pe partea de corporate banking. Trebuie sa admitem ca una sau doua dintre bancile concurente sunt mai puternice decat noi in aceasta privinta, dar vrem sa recuperam decalajul. Iar pe de alta parte, vrem sa spulberam competitia pe partea de retail”, a spus Treichl, in cadrul prezentarii rezultatelor din trimestrul trei in fata analistilor din Londra.

Seful Erste a mentionat ca pentru a putea realiza acest obiectiv, banca trebuie sa fie putin mai dura decat concurentii pe partea de costuri, intrucat trebuie sa elibereze mai mult cash-flow necesar investitiilor in servicii bancare.

„In 2016 sau 2017 nu vom avea niciun competitor pe partea de retail in regiune si singurul lucru care ne va impiedica sa atingem acest obiectiv vor fi problemele de cartel, penru ca vom ajunge la o cota de piata prea mare”, a spus Treichl, cu un zambet care-i trada declaratia hazardata.

Dandu-si seama de acest lucru si abia abtinandu-si rasul, Treichl a adaugat: „Nu vreau sa devin prea exaltat in declaratii, insa cred ca a venit timpul sa lasam la o parte problemele de reglementare, de capital, de lichidiate, care ne-au ocupat atat de mult timp pana acum, intrucat noi suntem aici pentru a servi clientii. Sunt convins ca in viitor vor avea de castigat bancile car vor reusi sa-si reindrepte intreaga atentie catre clientii lor.”

Urmatoarele teste de stres vor fi "reale"

Treichl s-a declarat convins ca urmatoarea evaluare a activelor bancare si testele de stes ce vor fi derulate anul viitor de autoritatile europe vor fi „exercitii reale” si nu un „nonsens” ca cele precedente.

„In aceste conditii, cred ca in sfarsit vom avea sansa sa vedem, la sfarsitul anului viitor, o adevarata reasezare a jucatorilor din industria bancara. In ceea ce ne priveste vom face tot posibilul si sunt convins ca noi vom fi de partea castigatorilor”, a adaugat seful Erste.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii