BANCI | Interviu

Scade dobanda la francul elvetian

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-06 16:00

Banca Naţională a Elveţiei a decis, joi, relaxarea politicii monetare cu 0,5 puncte procentuale, a doua măsură de acest gen în decurs de o lună, pentru a încetini aprecierea francului elveţian şi a susţine economia locală.

Instituţia a diminuat banda ţintă de variaţie a dobânzii de pe piaţa interbancară LIBOR, pentru fondurile în franci elveţieni, la 1,5-2,5%, ceea ce înseamnă o rată medie de 2%.

"Perspectiva economiei globale s-a înrăutăţit mai sever decât am anticipat, ceea ce va afecta creşterea Elveţiei în următoarele trimestre. În 2009, creşterea economică ar putea fi negativă", a arătat banca centrală.

Banca centrală a Elveţiei a decis în octombrie relaxarea politicii monetare, prima măsură de acest fel din ultimii cinci ani, care a făcut parte dintr-un efort coordonat al principalelor bănci centrale din lume de revigorare a sistemului financiar şi evitarea intrării în recesiune a economiei mondiale.

"Relaxarea politicii monetare decisă astăzi (joi - n.r.) furnizează un impuls pentru activitatea economică şi nu va pune în pericol restabilirea stabilităţii preţurilor", se arată într-un comunicat al băncii centrale din Elveţia.

Instituţia a arătat că va continua să furnizeze fonduri pe piaţa monetară a francilor elveţieni şi că va observa cu atenţie evoluţiile monedei pe plan internaţional.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creÈ™tem preÈ›urile sau marjele clienÈ›ilor existenÈ›i. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii