BANCI | Analiza

Romanii folosesc tot mai mult cardul pentru cumparaturi in strainatate: ei cheltuie 630 milioane lei lunar la POS-urile magazinelor din alte tari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-22 20:40

Valoarea platilor cu cardul la POS-urile magazinelor din strainate facute de utilizatorii de carduri emise de bancile romanesti in perioada iulie-septembrie 2014 s-a ridicat la 1,9 miliarde lei, adica peste 630 de milioane de lei lunar, arata statisticile agregate de BNR.

Este vorba de o valoare record a platilor cu cardul in magazinele din strainatate: cu aproximativ 300 de milioane de lei mai mult decat in trimestrul 3 din 2013 si cu 600 de milioane peste nivelul de acum doi ani.

Sumele de bani cheltuite de romani cu cardurile in strainatate in trimestrul trei din acest an sunt duble in comparatie cu cele din aceeasi perioada din 2010, cand s-au ridicat la doar 950 milioane lei, si de aprope trei ori mai mari decat in trimestrul trei din 2008, cand se ridicau la aproximativ 600 milioane lei.

Si numarul platilor cu cardul la POS-urile magazinelor din alte tari este in crestere constanta, dupa cum se vede din graficul de mai jos.

Avantajele platii cu cardul in strainatate

Cresterea constanta a platilor cu cardul la magazinele din strainatate este o dovada a faptului ca romanii sunt tot mai increzatori in acest mijloc de plata electronica si constienti de avantajele sale.

1. In primul rand, este vorba de siguranta banilor pastrati pe card, bani ce nu se pot pierde niciodata, chiar daca pierdem cardul, intrucat acesta nu poate fi utilizat decat cu codul PIN sau 3D Secure, in cazul platilor pe internet, parole stiute doar de catre detinatorul cardului.

2. In al doilea rand, plata cu cardul in strainatate te scuteste de problema schimbului valutar: nu trebuie sa schimbi bani, intrucat conversia valutara se efectueaza automat la plata cu cardul in lei, cursul utilizat fiind cel al bancii emitente sau al procesatorului de carduri.

3. De asemenea, utilizatorii de carduri beneficiaza de diverse promotii la plata cu cardul sau bonusuri pentru fiecare plata.

4. In plus, unele carduri, precum cele gold, ofera utilizatorului servicii suplimentare, precum asigurarea de calatorie, acccesul in business lounge-urile din aeroporturi precum si servicii de consiliere.

5. Cei care utilizeaza cardul mai au un beneficiu: pot sa urmareasca si sa verifice platile efectuate in extrasul de cont lunar primit de la banca, astfel incat vor putea sa-si administreze mai eficient cheltuielile.

Si nu trebuie uitat: plata cu cardul este gratuita, nu se percepe comision nici in magazinele romanesti nici in cele din strainatate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii