BANCI | Stirea Zilei

Romania, Ungaria, Polonia si Cehia se ridica pentru a-si apara monedele nationale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-23 21:10

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a convocat astazi o conferinta de presa extraordinara cu scopul de a transmite un mesaj din partea BNR, dar si in numele altor guvernatori din tarile din regiune, a caror monede nationale sufera de pe urma crizei financiare: vom apara leul, forintul, zlotul si coroana pentru a nu se deprecia prea tare.

BNR este pregătită să acţioneze pentru a preveni eventuale mişcări destabilizatoare ale cursului de schimb, a declarat, luni, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, care consideră că deprecierea monedei naţionale din ultima perioadă a fost nejustificată.

"De la începutul anului, coroana cehă, forintul, zlotul şi leul s-au depreciat semnificativ faţă de euro", a spus Isărescu.

Perioada actuală este departe de a fi una obişnuită, dat fiind scăderea intermedierii şi finanţarea mai dificilă, a afirmat şeful băncii centrale.

El a adăugat că această situaţie face necesară o anumită ajustare acursului de schimb , însă aceasta trebuie să fie rezonabilă.

De la începutul acestui an, leul s-a depreciat cu 7,48% faţă de euro, luând în calcul cursul de referinţă anunţat de BNR în ultima şedinţă a anului trecut, de 3,9852 lei/euro. BNR a anunţat luni un curs de referinţă de 4,2833 lei/euro.

În acest an, zlotul s-a devalorizat cu circa 12,5%, forintul într-o proporţie aproximativ egală, iar coroana cehă cu circa 6,8%.

Forintul se tranzacţiona la 295,25 unităţi pentru un euro la 13:25 GMT, în urcare de la minimul record de 310 unităţi atins săptămâna trecută.

La 13:00 GMT, coroana cehă era în creştere cu 0,78%, la 28,55 unităţi pentru un euro. Zlotul polonez a urcat cu 1,17%, la 4,692 unităţi pentru un euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii