BANCI | Interviu

Robert Rekkers: Retragerile de bani de la Banca Transilvania au fost nesemnificative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-23 15:10

Banca Transilvania a sesizat procurorul general şi Banca Naţională a României (BNR) în privinţa zvonurilor care au apărut în piaţă referitoare la soliditatea băncii, a spus joi directorul general al băncii, Robert Rekkers.

"Au fost zvonuri, noi am reacţionat şi nu am sesizat retrageri semnificative de la Banca Transilvania. Au fost într-adevăr în ultima perioadă retrageri de la toate băncile din România, însă nu semnificative", a adăugat Rekkers.

Banca Transilvania a fost în ultimele săptămâni vizată de zvonuri legate de trăinicia băncii, la care a reacţionat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. "Legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamănă ca două picături cu ce s-a petrecut în 2000 cu BCR, însă acum situaţia s-a liniştit mult mai repede, media a fost mult mai matură şi puţini au mai muşcat din momeala aceasta", declara Isărescu, în 13 octombrie.

Guvernatorul a ameninţat că BNR va lua măsuri extrem de drastice, inclusiv de retragere a licenţei, dacă se dovedeşte că zvonurile privind problemele unor bănci din România au pornit din sistemul bancar.

Rekkers a precizat că banca dispune de finanţare din partea unor parteneri precum IFC sau BERD şi că împrumutul obţinut de la IFC, în valoare de 102,5 milioane euro, îi va permite cu atât mai mult să acorde împrumuturi pentru IMM-uri şi persoane fizice, principalele segmente pe care mizează banca.

"În fiecare an, BT iese pe piaţă şi caută finanţare. E o activitate normală, care arată că există în continuare acces la finanţarea în euro", a mai spus Rekkers, precizând că, şi în 2006 şi 2007, BT a primit credite de câte 60 milioane euro de la IFC.

Creditul de 30 milioane euro primit de la IFC este cu scadenţă de şapte ani, iar restul de 72,5 milioane euro, obţinut prin facilitatea de credit, are scadenţă la trei ani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii