BANCI | Interviu

Robert Rekkers, BT: Vrem sa promovam drepturile medicilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-08 15:19

Colegiul Medicilor din România, în parteneriat cu Divizia pentru Medici a Băncii Transilvania, a lansat astazi campania “Respectă-ţi medicul!”.

Succesul actului terapeutic se bazează pe încredere şi respect. Respectul pentru medic reprezintă o garanţie pentru pacient. De aceea, atât medicii, cât şi pacienţii trebuie să conştientizeze că au nevoie de respect reciproc. Medicii trebuie să îşi cunoască drepturile, iar pacienţii trebuie să ştie atât drepturile, cât şi care sunt obligaţiile medicilor. Acestea sunt premisele care au fost punctul de plecare în acest proiect.

Broşura „Drepturile medicilor”, lansată cu ocazia demarării acestei campanii, abordează teme precum dreptul de exercitare a profesiei de medic, independenţa profesională, secretul profesional, acordarea asistenţei medicale, relaţia cu pacientul, răspunderea profesională, dreptul de a fi apărat de un avocat, publicitatea şi reclama în medicină, dreptul de asociere, medicul antreprenor, atragerea de fonduri europene dar şi o prezentare a Colegiului Medicilor din România şi un sondaj adresat medicilor. Broşura este editată într-un tiraj de 56.000 de exemplare, care vor fi distribuite în spitale, clinici, cabinete, universităţi de medicină dar şi în sucursalele Băncii Transilvania. In cadrul unor unităţi sanitare, instituţii publice şi universităţi vor fi expuse, de asemenea, postere cu informaţii despre acest proiect. Campania va avea şi o componentă online, găzduită de site-urile www.cmr.ro şi www.diviziapentrumedici.ro, dar şi de cele ale partenerilor media.

“Întotdeauna românii au respectat cei trei piloni ai culturii: preotul, învăţătorul şi medicul. Abandonarea acestui respect este abandonarea tradiţiei şi dezumanizează un popor. Respectându-ţi medicul, te respecţi pe tine însuţi!” - declară prof. dr. Vasile Astărăstoae, Preşedintele Colegiului Medicilor din România.

"Respectăm profesia de medic, motiv pentru care avem chiar o linie de business – Divizia Pentru Medici - dedicată acestui sector. Ca lideri de piaţă pe segmentul financiar dedicat medicilor, dar şi ca parte a comunităţii, ştim că este important să oferim mai mult decât consultanţă, produse şi servicii financiar bancare: trebuie să le arătăm respectul pe care-l merită şi să promovăm drepturile medicilor", afirmă Robert Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania.

Echipa Diviziei Pentru Medici este formată din 80 de specialişti din domeniul bancar şi medical. Banca Transilvania are în reţeaua sa de unităţi 10 agenţii dedicate colaborării cu medicii, iar oferta DPM este promovată în toate cele peste 540 de unităţi ale băncii. Peste 23.000 de medici şi cabinete medicale sunt în prezent clienţi ai Băncii Transilvania, valoarea creditelor plasate de BT către segmentul medical fiind de peste 644 milioane lei. Divizia Pentru Medici a fost lansată de Banca Transilvania în 2007, marcând astfel începutul unei relaţii solide a BT cu comunitatea medicală din România.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii