BANCI | Profil

Rezultate Alpha Bank in T1 2022: creditarea in crestere cu 6%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-05-27 10:42

Primul trimestru al anului 2022 a fost unul plin de provocări, determinate atât de evoluții interne cât și internaționale, care au impactat evoluția economică a României. Chiar și în acest mediu provocator, evoluția Alpha Bank Romania a înregistrat o dinamică pozitivă, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

- Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a crescut cu aproximativ 6,1% față de primul trimestru al anului precedent, finanțările acordare persoanelor juridice crescând cu aproximativ 3,5%;

- Profitul operațional a atins nivelul de 5,6 milioane euro, în creștere față de 2,3 milioane euro înregistrat în trimestrul 1 2021, rezultat al unei dinamici pozitive a veniturilor și a unei gestionări eficiente a costurilor operaționale.

Trimestrul 1 al anului 2022 a adus un nivel ridicat de incertitudine și a fost marcat de evenimente imprevizibile atât pe plan intern, cât și internațional. Chiar și în aceste condiții, Alpha Bank Romania și-a continuat politica de susținere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României în 2022: APIA, Agro IMM Invest, IMM Invest și Noua Casă.

Volumul creditelor noi acordate în trimestrul 1 al anului 2022 pe segmentul companiilor mari a înregistrat o creștere de aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce pe segmentul IMM creșterea a fost de peste 20%.

În aceeași perioadă, banca și-a consolidat poziția în zona soluțiilor de plată pentru comercianți, rulajul acestora prin Alpha Bank Romania înregistrând o creștere de 33% față de trimestrul 1 al anului 2021. Alpha Bank Romania oferă comercianților soluții complete de plată, de la POS-uri tradiționale, soluții de e-commerce, până la Alpha PhonePOS - prima aplicație lansată de o bancă din România ce poate transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android în POS.

În zona persoanelor fizice, Alpha Bank Romania și-a diversificat gama produselor de investiții oferite clienților prin lansarea pe piață a trei noi fonduri mutuale ESG (Environmental, Social, Governance) ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. În aceeași perioadă, volumul creditelor ipotecare acordate a înregistrat o creștere anuală de 28%.

În contextul războiului din Ucraina, banca a lansat pentru cetățenii ucraineni refugiați în România un pachet de cont curent fără comisioane pentru servicii bancare esențiale. Pachetul Speranța, în ucraineană Надія (Nadiya), include un cont curent în lei, un cont curent în valută (EUR sau USD, în funcție de preferința clientului) și un card de debit în lei.

Totodată, Alpha Bank Romania a sprijinit acțiunile umanitare pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației Salvați Copiii.

Rezultatele financiare

La finalul trimestrului 1 al anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la aproximativ 2,8 miliarde euro, în timp ce depozitele atrase de la clienți au atins aproape 2,7 miliarde euro.

Veniturile totale au înregistrat o creștere de 19% față de aceeași perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile din comisioane au înregistrat un salt de aproximativ 20%. Evoluția veniturilor corelată cu o gestiune eficientă a costurilor operaționale a generat un profit operațional de 5,6 milioane euro.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

 

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  credite firme  credite noi  Alpha Bank  reclamatie banca  banca  cont bancar  carduri de credit  credite nevoi personale  depozite bancare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  carduri de debit  cont bancar firma  imprumut  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

CEC Bank a intrecut BRD si devine a treia mare banca din Romania

CEC Bank a avut o crestere robusta anul trecut, reusind sa devina a treia mare banca din Romania, luand locul BRD. "Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din detalii

 



 

Ultimele Comentarii