BANCI | Stirea Zilei

Ratingul UniCredit Tiriac Bank, confirmat de Fich

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-26 22:58

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul 'BBB' pentru credite pe termen lung în monedă străină al băncii UniCredit Ţiriac Bank S.A., cu perspectivă negativă, precum şi ratingul individual 'D'.

Agenţia a mai confirmat şi ratingul 'F3' pentru credite pe termen scurt în monedă străină precum şi ratingul de suport '2'.

Ratingul pentru creditele pe termen lung în monedă străină şi ratingul de suport reflectă sprijinul pe care UniCredit Ţiriac Bank îl poate obţine de la banca mamă, UniCredit S.p.A, prin intermediul subsidiarei UniCredit Bank Austria AG.

Aceste ratinguri ar putea fi afectate de reducerea abilităţii băncii mamă de a oferi sprijin în caz de nevoie.

Ratingul creditelor pe termen lung este menţinut la nivelul actual de ratingul de ţară 'BBB' al României, iar pespectiva ratingului băncii depinde de cea a ratingului suveran.

Ratingul individual reflectă deteriorarea calităţii activelor pe fondul înrăutăţirii situaţiei economice şi riscurilor asociate cu creşterea portofoliului de creditare, o proporţie mare din aceste credite fiind în monedă străină.

Ca şi în cazul altor bănci româneşti, lichiditatea se menţine la un nivel adecvat, datorită măsurilor de reglementare. În ciuda generării interne puternice de capital, rata totală a capitalului a scăzut la 11,42% la finele lui 2008, de la 15,12%, la sfârşitul lui 2007, din cauza creşterii activelor riscante.

Estimările mizează pe o creştere la 11,90%, la finele primei jumătăţi a acestui an.

Fitch subliniază că un nivel mai mare al capitalului ar oferi o garanţii mai mari împotriva riscurilor crescânde din mediul operaţional.

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est.

Profitul net al Unicredit Ţiriac Bank a avansat cu 68%, până la 131 milioane lei (31 milioane euro) în primul trimestru al acestui an comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Volumul total al activelor a ajuns la 18,5 miliarde lei (4,4 miliarde euro) la finalul lunii martie a acestui an, în creştere cu 34% faţă de 31 martie 2008.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii