BANCI | Interviu

Rasvan Radu: UniCredit Tiriac Bank amana cu un an planurile de extindere. Banca nu se retrage din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-16 16:45

UniCredit-Tiriac Bank va ingheta in 2012 planurile de extindere si se va concentra pe atragerea resurselor interne si profitabilitate, dar dezvoltarea va fi reluata odata cu relansarea economiei sau prin oportunitati oferite de concurenta, a declarat presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu.

"Anuntul grupului UniCredit pentru Romania va insemna ca anul viitor extinderea va fi pusa pe hold pentru a vedea performanta economica si apetitul clientilor. Strategia nu se schimba. Noi am facut strategia cu care am contribuit la planul grupului pana in 2015. Din 50 de sucursale planificate vom deschide mai putine, in jur de 11 pana la finele anului, iar restul sucursalelor probabil nu le vom mai deschide in 2012, ci vom astepat ca economia sa-si revina (...) Exista doua declansatoare pentru reluarea cresterii: relansarea economica a Romaniei si, al doilea lucru, ce se intampla cu piata bancara din Romania. (...) Noi nu vom lasa loc de crestere altor banci", a explicat presedintele UniCredit, Rasvan Radu.

Acesta a exclus vreo intentie a actionarului majoritar de a vinde divizia din Romania, apreciind ca decizia de majorare a capitalulului grupului UniCredit reprezinta o miscare strategica menita sa asigure atingerea noilor niveluri de capitalizare inaintea altor mari institutii financiare europene care vor avea nevoie de majorari de capital.

El a aratat ca 2012 este un an cheie pentru grupul italian, care isi va concentra activitatea in zone capabile sa genereze o rentabilitate a capitalurilor rapida, tari care cresc puternic.

"Nu oprim in alte tari. Sunt doua categorii, tari core si tari in care cresterea este pe hold, iar in 2013 reanalizam daca exista potential de crestere", a completat Radu.

Grupul italian a mentionat luni ca va aplica in Europa Centrala si de Est o strategie de expansiune in tarile unde banca este bine pozitionata si unde exista potential de crestere, respectiv in Polonia, Turcia, Rusia si Cehia.

Presedintele UniCredit-Tiriac Bank a precizat ca la nivel local rata de solvabilitate s-a plasat la 11,2% la finele lunii septembrie, in timp ce rata de adecvare a capitalurilor de rang 1 a fost de 10,1%.

"Vom fi mai activi in ultima perioada si in zona de depozite, pentru a ne sigura o baza de finantare interna si a nu ne lasa doar pe surse externe (...) Expansiunea in creditare nu se mai poate realiza pe baza resurselor externe. Este nevoie sa creasca si gradul de economisire.

Nu vrem sa stopam atragerea de fonduri din afara, dar exista tot mai multe bariere, lichiditatea scazuta si, in al doilea rand, bariere puse de autoritati de reglementare din afara(...) Structural dorim o rebalansare depozite-credite care se face prin cresterea bazei de retail", a explicat oficialul UniCredit Tiriac.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii