BANCI | Interviu

Radu Ghetea: Renuntarea la capitalizarea profitului CEC Bank este o eroare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-12-13 18:21

Eliminarea prevederii care permitea CEC Bank să îşi majoreze capitalul social din profiturile anilor precedenţi reprezintă o eroare, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele băncii, Radu Gheţea.

"Această modificare cred că este o eroare. CEC Bank ar avea în continuare nevoie de capitalizare", a explicat Gheţea.

Posibilitatea majorării capitalului CEC Bank din profitul pe anii precedenţi a fost eliminată de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă emisă în luna septembrie pentru modificarea statutului Eximbank.

Prin acea ordonanţă, Guvernul a decis ca Eximbank, cealaltă bancă de stat, să fie trecută de la AVAS tot în portofoliul Ministerului Finanţelor, iar profitul nerepartizat aferent ultimilor trei ani să fie vărsat ca dividende la bugetul de stat.

Ordonanţa a fost justificată de Executiv prin prelungirea efectelor crizei economice financiare la niel european şi mondial şi "imperativul" creşterii veniturilor la bugetul de stat.

Prin acelaşi act normativ au fost însă abrogate de către Guvern şi prevederile legale care au permis până la acea dată băncilor de stat, inclusiv CEC Bank, să îşi majoreze capitalul din profiturile anilor precedenţi.

CEC Bank are un capital social de peste un miliard de lei, din care aproximativ jumătate reprezintă majorări realizate din profiturile obţinute începând cu 2008.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii