BANCI | Profil

Profitul net al Bank Leumi a crescut cu 67% in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-11 14:06

Profitul net al Bank Leumi România a crescut în primul trimestru din acest an cu 67% faţă de primele trei luni din 2008, la 3,96 milioane lei, în timp ce activele băncii au sporit cu 21,7%, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele executiv al Bank Leumi, Laurenţiu Mitrache.

În primele trei luni ale anului trecut, Bank Leumi România, subsidiara românească a grupului financiar israelian Leumi, a obţinut un profit net de 2,375 milioane lei.

Activele băncii au sporit în perioada aprilie 2008 - martie 2009 cu 21,7%, la 1,35 miliarde lei, de la un nivel de 1,11 miliarde lei înregistrat la sfârşitul primului trimestru din anul trecut.

"Nu ne-am propus o creştere spectaculoasă anul acesta pentru că ne aşteptam la criză, dar vrem să ne dublăm profitul faţă de 2008, în timp ce activele sunt estimate să crească cu 10%", a precizat Mitrache, pentru NewsIn.

În 2008, Bank Leumi România a înregistrat un profit net de 7,5 milioane lei (2 milioane euro), iar activele gestionate de bancă au ajuns la 1,34 miliarde lei (336,2 milioane euro) în decembrie 2008.

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 974,3 milioane lei la 31 martie 2009, în urma unui avans cu 37% faţă de primul trimestru al anului precedent, când Bank Leumi acordase credite de 711,3 milioane lei.

"Am externalizat aproximativ 10% din împrumuturi, dar nu pentru a eluda reglementările. Este vorba despre împrumuturi acordate clienţilor mari, care oricum sunt legaţi de grup mai degrabă decât de subsidiara din România", a mai spus Mitrache, care a precizat însă că se aşteaptă ca, la nivel de sistem, creditele externalizate să revină în ţară.

Totodată, depozitele atrase de bancă au ajuns la 784,3 milioane lei în primul trimestru din 2009, în creştere cu 20,5% faţă de 31 martie 2008, când se situau la 651,07 milioane lei.

"Avem un raport bun credite/depozite şi majoritatea creditelor sunt finanţate din depozite, asistate şi de banca-mamă. Am încercat în mare parte să ne bazăm pe resurse locale", a spus Mitrache.

În acest sens, preşedintele Bank Leumi a mai spus că banca are o linie de finanţare pe termen mediu de 100 milioane dolari şi un aranjament de tipul stand-by credit facility de 50 milioane dolari.

Bank Leumi şi-a restructurat 0,5% din volumul creditelor şi a dublat provizioanele

Bank Leumi constituise la finalul lui martie provizioane de 50,3 milioane lei, în creştere cu 107,8% comparativ cu primul trimestru din 2008, când provizioanele erau de 24,2 milioane lei.

"Pentru anul acesta, am bugetat creşteri, dar şi o monitorizare mai atentă a clientului prin alocarea responsabilităţilor mult mai clar către centrală şi către reţea şi prin discuţii permanente cu clientul", a spus Mitrache.

El a precizat că Bank Leumi şi-a restructurat până în prezent aproximativ 0,5% din volumul creditelor.

"Avem o expunere de aproximativ 20-25% pe partea de real estate (imobiliar n.r.) şi de 15% pe segmentul de retail, care nu include IMM-urile", a precizat Mitrache.

În partea a doua a acestui an, Bank Leumi intenţionează să se axeze pe partea de private banking şi să îşi îmbunătăţească actualele produse oferite. "Vrem să ne lansăm mult mai agresiv pe acest segment şi avem şi suportul băncii mamă, care este un jucător important pe piaţa internaţională pe acest segment", a mai spus Mitrache.

Bank Leumi a intrat pe piaţa românească în august 2006, prin preluarea pachetului majoritar de acţiuni al Eurom Bank de la firma olandeză Kolal BV, pentru care a plătit 34 milioane dolari.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii