BANCI | Stirea Zilei

Profitul NBG-Banca Romaneasca, in crestere cu 12%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-08-28 19:20

Profitul grupului elen National Bank of Greece (NBG) in Romania, unde detine, printre altele, Banca Romaneasca, a crescut in primul semestru cu 12%, la 14 milioane de euro.

Profitul inainte de constituirea provizioanelor a avansat cu 6%, la 34 milioane de euro, de la 32 milioane de euro in ianuarie-iunie anul trecut, potrivit raportului financiar al grupului bancar.

Provizioanle au urcat cu 6%, la 20 de milioane de euro, de la 19 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior.

Soldul creditelor a stagnat comparativ cu sfarsitul anului trecut, la 2,09 miliarde de euro, dar a scazut cu 2% comparativ cu iunie 2009.

Ponderea creditelor neperformante a avansat la 4,8%, de la 3,5% la finele anului si 4,1% in martie. In iunie anul trecut, ponderea imprumuturilor neperformante a fost de 2,2%.

NBG a raportat un portofoliu al imprumuturilor pentru companii de 1,09 miliarde de euro la finele lunii iunie, cu 3,7% mai putin fata de 1,13 miliarde de euro in decembrie anul trecut. Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut portofoliul de imprumuturi pentru companii a inregistrat o scadere de 4%.

Pe segmentul creditelor de retail, NBG a inregistrat un sold de un miliard de euro, cu 4,4% mai mult fata de 957 milioane de euro in decembrie si cu 2% comparativ cu sfarsitul primului semestru al anului trecut.

Depozitele au scazut cu 12,8%, la 941 milioane de euro, de la 1,06 miliarde de euro in decembrie si au avansat cu 1% comparativ cu iunie 2009.

Veniturile nete din dobanzi ale NBG in Romania au scazut cu 10% la 54 milioane de euro, de la 60 de milioane de euro in primul semestru al anului trecut, in timp ce comisioanele si alte taxe au generat 17 milioane de euro, comparativ cu sapte milioane de euro in ianuarie-iunie anul precedent.

Cheltuielile operationale au urcat cu 4% in intervalul analizat, la 36 de milioane de euro, de la 35 de milioane de euro.

La nivel de grup, profitul NBG a scazut de aproape cinci ori, la 146 de milioane de euro, de la 708 milioane de euro in prima jumatate a anului trecut, ca urmare a declinului veniturilor cu 17%, la 2,2 miliarde de euro, si a avansului provizioanelor cu o treime, la 649 milioane de euro.

NBG a cumparat in 2003 pachetul majoritar la Banca Romaneasca si detine in prezent 89,07% din capitalul social al bancii. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 10,21%.

NBG mai controleaza, indirect, firma de asigurari Garanta, operand totodata companiile NBG Leasing IFN si Eteba. Grupul desfasoara operatiuni si in Bulgaria, Serbia, Cipru, Egipt si Turcia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii