BANCI | Stirea Zilei

Produsele EximBank, tema de studiu pentru angajatii din banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-11-29 13:27

Personalul din sistemul bancar şi cel din societăţile cu activitate de comerţ exterior va putea cunoaşte în detaliu mecanismul de funcţionare al EximBank, acesta fiind unul dintre modulele de studiu introduse de Institutul Bancar Român (IBR) în cadrul cursului „Metode de finanţare şi decontare în comerţul internaţional. Modelul EximBank”.

Cursul va fi lansat în luna ianuarie 2011 şi se va desfăşura în sistem „la distanţă”, pe o perioadă de 3 luni, atât în Bucureşti, cât şi pe plan regional.

„Am decis să ne implicăm în acest proiect educaţional alături de IBR pentru că prin expertiza noastră, dată de faptul că nicio altă bancă din România nu are o misiune similară cu a EximBank, putem contribui la crearea unei viziuni de ansamblu asupra mecanismelor financiare de susţinere a exporturilor. Suntem convinşi că, prin familiarizarea cu modul de funcţionare al EximBank şi cu produsele noastre complementare ofertei băncilor comerciale, consilierii bancari vor putea oferi clienţilor soluţii financiare complete”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

Programul va fi structurat pe aspecte practice şi pe instrumentele utilizate în domeniul finanţării tranzacţiilor internaţionale, atât de băncile comerciale, cât şi de firmele cu activitate de producţie sau intermediere pentru export, societăţi de consultanţă, asociaţii profesionale.

Cursul cuprinde ultimele reglementări INCOTERMS 2010 (International Commercial Terms - Termeni de Comerţ Internaţional), numeroase exemple care facilitează înţelegerea metodelor de finanţare şi decontare, precum şi practica EximBank pentru sprijinirea exportatorilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, întreprinzătorilor privaţi şi autorităţilor administraţiei publice.

"Informaţii despre noile tendinţe în cadrul tehnologiilor utilizate pentru sprijinirea şi finanţarea sistemului comercial internaţional sunt necesare mai mult decât oricând angajaţilor din sistemul bancar, dar nu numai. Pentru a derula o afacere de succes, este nevoie de cunoştinţe aprofundate într-un domeniu atât de dinamic precum finanţarea exporturilor. EximBank utilizează mecanisme moderne, despre care veţi afla mai multe prin intermediul cursului susţinut la Institutul nostru", a declarat Petru Rareş, preşedintele Institutului Bancar Român.

Institutul Bancar Român este o instituţie cu profil educaţional, fondată în urmă cu 19 ani de Banca Naţională a României şi Asociaţia Română a Băncilor, care organizează programe de formare profesională continuă a adulţilor, având ca scop instruirea şi specializarea resursei umane din sectorul serviciilor financiar-bancare.

EximBank este o instituţie bancară specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare, asigurare - îi permite să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum şi a companiilor care derulează proiecte cu fonduri europene.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale ale băncii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva şi Iaşi. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii despre produse şi documentaţia aferentă prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii