Ghid reluare plati la rate amanate | Ghidul creditelor IFN

Probleme care pot aparea in momentul reluarii platilor la ratele creditelor amanate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-14 12:28

Pe parcursul amânării ratelor, trebuie să vă faceţi câteva calcule pentru prevenirea situaţiilor dificile în care aţi putea ajunge în momentul reluării plăţilor.

Iată la ce trebuie să fiţi atenţi:

1. Supraîndatorarea, adică ratele la credit devin prea mari

Supraîndatorarea este un risc ridicat în această perioadă, din două motive:

a. Veţi avea de plătit rate mai mari după perioada de amânare a acestora;

b. Criza COVID-19 vă poate afecta veniturile sau majora cheltuielile, ceea ce înseamnă că veţi rămâne cu mai puţini bani decât până acum, poate chiar insuficienţi pentru achitarea ratelor la credite.

Din acest motiv, este bine să aveţi la dispoziţie o rezervă de bani în contul aferent creditului, strânsă în perioadele când puteţi achita cu ușurinţă ratele.

2. Prelungirea crizei COVID-19 vă poate afecta

Prelungirea crizei COVID-19, mai mult decât aţi anticipat, vă poate pune în situaţia în care resursele acumulate anterior se epuizează, astfel că apare riscul să nu puteţi achita ratele lunare.

Trebuie să tineţi cont și de faptul că vă va fi greu să faceţi o refinanţare sau să obtineţi un credit nou, în această situaţie, pentru a ieși din încurcătură.

3. Problemele cu obţinerea unui nou credit sau o refinanţare

Alt aspect care trebuie avut în vedere este că băncile și IFN-urile trebuie să raporteze lunar la Biroul de Credit faptul că aveţi rata amânată.

Raportarea amânării ratelor la Biroul de Credit nu afectează scorul de credit, însă băncile și IFN-urile ar putea fi mai prudente în decizia de a vă aproba sau refinanţa un nou împrumut, ceea ce înseamnă o valoare mai mică a creditului sau chiar respingerea cererii, dacă ajung la concluzia că există șanse să întâmpinaţi din nou probleme cu veniturile și implicit cu rambursarea datoriei, din cauza crizei COVID-19.

Înainte de a aproba un nou împrumut, creditorii analizează, în datele de la Biroul de Credit, comportamentul de plată: cu cât plăţile sunt mai regulate și punctuale, cu atât decizia de aprobare este mai sigură. De aceea, sfatul este să încercaţi să achitaţi ratele înainte de termen, dacă este posibil, integral sau o parte dintre ele, chiar dacă aţi luat anterior decizia de amânare.

Taguri: reclamatie banca  amanare rate credite  Reclamatiibanci.ro  Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB)  Provident  reclamatie IFN  

Comentarii

Simona Lazarescu
Biroul de Credit
In 2016 am fost raportata la Biroul de cRedit, in conditiile in care tocmai dadusem banca creditoare in judecata pt un credit imobiliar in CHF. Acum am inchis creditul respectiv si nu mai am nici o datorie . Cum sa procedez intrucat Bancpost nu mai exista ?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ghidul creditelor IFN



Ce faceti daca nu va intelegeti cu banca/IFN–ul

Asociaţiile pentru protecţia consumatorilor Din cauza complexităţii problemelor care pot interveni în perioadele de criză în relaţia dintre instituţiile financiare și clienţii lor, este posibil ca rezolvarea reclamaţiilor și soluţionarea detalii

Ce faceti daca ati amanat deja ratele la credit pe noua luni, dar inca nu puteti relua platile?

Ce soluţii pentru clienţi au băncile și IFN-urile Sunteţi în situaţia în care aţi amânat ratele, dar nu aţi luat măsurile preventive descrise mai sus și, astfel, aţi ajuns în situaţia de a nu putea relua plata creditului, după detalii

Probleme care pot aparea in momentul reluarii platilor la ratele creditelor amanate

Pe parcursul amânării ratelor, trebuie să vă faceţi câteva calcule pentru prevenirea situaţiilor dificile în care aţi putea ajunge în momentul reluării plăţilor. Iată la ce trebuie să fiţi atenţi: 1. detalii

Ce puteti face in perioada de amanare a ratelor, pentru evitarea unor probleme cu banca/IFN-ul

Ce puteţi face în perioada de amânare a ratelor, pentru ușurarea poverii plăţilor și evitarea unor probleme ulterioare cu banca/IFN-ul: 

Chiar dacă aţi decis amânarea ratelor pe o anumită perioadă, asta nu înseamnă că detalii

 



 

Ultimele Comentarii