www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBCR: Clientii de private banking au cumparat o jumatate de tona de aur in prima jumatate din 2012

Autor: Bancherul.ro
2012-10-08 10:13
Banca Comercială Romană (BCR) a intermediat tranzacţii cu aur fizic de peste 500 de kg, de la începutul anului 2012. Media celor mai importante tranzacţii (ca volum) realizate în primele 9 luni ale anului 2012, a fost de peste 40 kg de aur / tranzacţie, anunta banca intr-un comunicat.

BCR oferă din anul 2009 clienţilor serviciului de private banking – BCR Erste Private Banking – posibilitatea de a trazacţiona (vânzare/cumpărare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri. Cantitatea de aur vândută pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

In data de 08.10.2012, pretul indicativ de vanzare pentru aur la BCR era 209.25 RON/gram, iar pretul de cumparare: 191.49 RON/gram.

“Naţiunile şi băncile centrale au încredere în aur ca activ de rezervă. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal preţios într-o “valută de rezervă”, se manifestă şi în România, rata de creştere a tranzacţiilor cu aur financiar fiind exponenţială”, a declarat Răzvan Furtună, Şeful serviciului de Private Banking al BCR.

“Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protecţie împotriva inflaţiei. Istoric, achiziţionarea regulată de aur financiar pe termen mediu şi lung a ajutat la conservarea averii investitorilor. Ţinând cont de condiţiile actuale, de acutizarea problemelor de pe pieţele financiare globale, tot mai mulţi investitori se îndreaptă către aur”, a adaugat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

De la începutul anului, tranzacţiile cu aur fizic au însumat aproximativ 100 milioane lei. În aceeaşi perioadă, clienţii BCR au tranzacţionat produse derivate pe bursă, având ca bază activul aur, ce au însumat echivalentul a 2,5 tone aur.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104