www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareMatei Filipescu, BCR: Piata de private equity pierde din competitivitate. România nu mai este un tigru, cum era inainte de a intra in Uniunea Europeana

Autor: Bancherul.ro
2012-06-01 09:34
Piaţa românească de private equity este slab dezvoltată, cu oportunităţi puţine de investiţii, a apreciat, ieri, Matei Filipescu, director Corporate Finance & Investment Banking din BCR, la primul Forum româ-nesc de antreprenori şi Fonduri Private Equity.

"Piaţa din România mai are mult să se maturizeze. E clar că în România piaţa de private equity pierde din competitivitate. Oportunităţile sunt din ce în ce mai puţine. Oportunităţi există acum peste tot, nu doar în România. România nu mai este un tigru, cum era înainte de a intra în Uniunea Europeană", a spus Filipescu, citat de Agepres.

Acesta consideră că piaţa de capital românească nu este atractivă pentru investitori, iar companiile listate aici au şanse scăzute să atragă investitori de private equity. "Cu o piaţă de capital cu tranzacţii de cinci milioane de euro pe zi, nu o să avem nicio şansă să atragem fonduri de investiţii la bursă, faţă de bursa din Polonia, de exemplu, care are o capitalizare de 500 de milioane de euro", a spus Filipescu.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104