www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCardurile cu cip devin multifunctionale

Autor: Bancherul.ro
2007-11-15 19:44
În plin proces de migrare către cardurile cu cip si cod PIN, Visa Europe colaborează cu băncile membre pentru a introduce următoarea generatie de carduri cu cip, care va combina mai multe aplicatii într-un singur card. Noul card multifunctional este expus la târgul CARTES & IDentification de la Paris, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Visa.

Potrivit Sandrei Alzetta, Senior Vice President pe partea de inovatie si retea de acceptare, Visa Europe: “Acum începem să vedem mai multe idei inovatoare pe măsură ce industria de carduri explorează adevăratele posibilităti tehnice ale cipului. Acestea includ cardurile contactless Visa payWave care combină într-un singur card functionalitatea de debit si credit. Cercetările noastre arată că solutiile multifunctionale sunt foarte populare printre detinătorii de carduri”.

Exemplele de tipuri de carduri multifunctionale Visa includ:
• Debit plus Credit – Ideale pentru băncile care emit carduri de debit si vor să fie prezente si pe piata de credit.
• Credit plus Debit – Oferă detinătorilor de carduri o optiune a metodei de plată, asigurând că functia de credit este totdeauna disponibilă chiar si pe pietele care nu au trecut la cip&PIN.
• Debit plus Rate – Extind posibilitatea de plată a unui card de debit cu functia de plată în rate, ideală în cazul unor cumpărături ocazionale de mare valoare.
• Credit plus Rate – Adaugă o capacitate de plată mult mai mare la creditul standard, o combinatie foarte populară pentru cardurile cobrandate cu parteneri din rândul retailerilor.

Despre Visa Europe

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfârsitul anului fiscal încheiat în septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăti si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde EUR. La fiecare 9 EUR cheltuit în Europa azi, 1 EUR este cheltuit de pe un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinută si condusă de cele 4.500 bănci membre din Europa - care a fost încorporată în 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua organizatie globală Visa Inc. cu o licentă exclusivă, irevocabilă si perpetuă în Europa.

Fiind o organizatie europeană, este capabilă să răspundă rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinători de carduri si comercianti, si să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piată internă de plăti.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele nationale a peste 170 de tări.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104