www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCEC Bank vrea sa redevina banca saracilor si a taranilor

Autor: Vasile Coman
2008-05-06 11:08
Reprezentantii statului prezenti astazi la relansarea ca imagine a CEC-ului, a carui nume devine CEC Bank, au declarat ca isi doresc ca cea mai veche banca romaneasca sa redevina o banca a saracilor, a pensionarilor si a taranilor.

Este o strategie fireasca, tinand cont ca pana acum CEC-ul a pierdut o mare parte din fostii saraci ai tarii, a caror venituri au crescut substantial intre timp si care au devenit intre timp clienti a unor banci de prestigiu europene sau chiar romanesti, precum BCR-ul.

Asadar, pe ce saraci se mai bazeaza acum CEC Bank? Pe aceiasi! Dupa cum a declarat Gratian Ghetea, presedintele bancii, se doreste pastrarea anumitor tipuri de produse dragi pensionarilor, precum Filelele CEC.

Problema este ca pana si pensionarii au parasit in ultima vreme CEC-ul, preferand banci care le ofera dobanzi mult mai mari si servicii de calitate. Dintr-o analiza publicata de GhiseulBancar.ro, reise ca produsele de economisire oferite de CEC sunt mai putin atractive decat a altor banci fara traditie in domeniu, dar care au oferte avantajoase, in special bancile mici in cautarea de resurse pentru creditare.

De asemenea, majoritatea agentiilor CEC se afla la sate si in orasele mici, ceea ce ofera bancii de stat oportunitatea de a intermedia, cu ajutorul statului, fireste, fondurile europene destinate agriculturii si infrastructurii.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104