www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareGreenspan: SUA au cazut intr-o recesiune "foarte palida"

Autor: Bancherul.ro
2008-05-05 13:18
Statele Unite ale Americii au căzut într-o recesiune "foarte palidă", putând stagna pentru restul anului curent, a declarat luni fostul presedinte al Federal Reserve, sistemul american de bănci centrale, citat de Reuters.

"Suntem în recesiune", a declarat Greenspan într-un interviu televizat, conform agentiei Bloomberg, citată de Reuters.

"Însă această recesiune este foarte palidă în acest moment. Scăderile de pe piata muncii au fost sub asteptări", a adăugat acesta.

Săptămâna trecută, un raport guvernamental a arătat că piata muncii a pierdut mai putine slujbe decât era estimat, ridicând moralul investitorilor cu privire la starea economiei americane.

Greenspan a precizat că se îndoieste de posibilitatea unei reveniri rapide, afirmând că scenariul cel mai probabil prevede o stagnare pentru restul anului.

"În mod clar, acesta este cel mai optimist scenariu", a precizat Greenspan. "Și nu este departe de a fi cel mai probabil scenariu".

Economia nu îsi va reveni până când preturile la case vor începe să se stabilizeze, reducând presiunea asupra companiilor financiare, de a anunta deprecieri de active legate de piata creditelor ipotecare, a declarat Greenspan.

Oficialul american a mai afirmat în trecut că economia americană se află în recesiune, precizând însă atunci că este prea devreme pentru a cunoaste detalii legate de amploarea si durata crizei.


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104