www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareMKB Romexterra Bank isi schimba numele in MKB Nextebank

Autor: Bancherul.ro
2010-11-02 10:23
Începând cu 1 noiembrie 2010, noua denumire comercială a băncii MKB Romexterra Bank devine MKB Nextebank.

Noul nume transmite ideea de noutate, de bancă a viitorului și a performanței, potrivit bancii.

Astfel, pentru a susține noua identitate verbală a fost aleasă și o nouă identitate vizuală: ghepardul - simbolul vitezei, agilității și al eficienței.

Noua poziționare arată angajamentul MKB Nextebank de a deveni prima alegere a clienților moderni, dinamici, informați, în căutare de soluții personalizate, rapide și eficiente.

Banc face parte din Grupul european BayernLB – MKB, recunoscut ca având o lungă tradiție financiară.

BayernLB este liderul băncilor comerciale din landul bavarez al Germaniei și se adresează atât clienților – companii mari și mijlocii din Germania și din întreaga Europă, cât și segmentului de persoane fizice. BayernLB este membru al Sparkassen-Finanzgruppe în Bavaria și se remarcă prin înalta performanță la nivel regional. Printre clienții BayernLB se numără atât companii listate la Bursă, care intră în componența DAX sau MDAX, cât și companii de familie cu cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro. De asemenea, banca este recunoscută la nivel internațional ca expert în proiecte de finanțare a exporturilor, infrastructurii, sectorului energetic și al energiilor regenerabile.

Fondată în 1950, MKB Bank aduce experiența de succes de pe piața maghiară, unde se află în top 3 bănci. Reprezintă o bancă universală, cu accent puternic pe segmentul de companii, unde deține peste 14% cotă de piață pentru produse de creditare.