www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCitibank Romania vinde asigurari de viata ING

Autor: Bancherul.ro
2010-10-12 12:08
Citibank România oferă clienţilor săi posibilitatea de a contracta două produse complexe de asigurare de viaţă, venind astfel în întâmpinarea cererii acestora pentru produse de asigurare de încredere. Regal şi Academica sunt două produse dezvoltate de către ING Asigurări de Viaţă, care îmbină în mod eficient beneficiile unei asigurări de viaţă tradiţionale cu cele ale unui produs de economisire, arata banca intr-un comunicat de presa.

Academica permite clienţilor să economisească bani pentru copiii lor, până când aceştia împlinesc cel puţin 18 ani. După ce clientul s-a decis asupra sumei pe care doreşte să o plătească, primele pot fi plătite lunar, trimestrial, bianual sau anual, iar la maturitate beneficiarul va primi indemnizaţia de asigurare sub formă de cinci rente anuale sau integral, într-o singură tranşă, în momentul în care copilul împlineşte 18 ani. În plus, o parte a primelor, partea destinată economisirii, este investită de către Asigurator, iar profitul obţinut îi revine beneficiarului. La momentul semnării contractului, clientul trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, să deţină un cont current deschis la Citibank România, iar copilul său trebuie să aibă sub 17 ani. Dacă pe parcursul perioadei contractuale, survine decesul plătitorului, contractul de asigurare se continuă, iar ING Asigurări de Viaţă preia plata primelor până la maturitatea contractului.

Asigurarea de viaţă Regal oferă un dublu beneficiu: permite clientului să economisească şi, în acelaşi timp, să asigure protecţia financiară a celor dragi, preîntâmpinând astfel situaţiile neprevăzute. La maturitate, clientul primeşte suma garantată şi un procent din profitul obţinut în urma investirii de către Asigurator a unei părţi din primele plătite. La momentul semnării contractului, clientul trebuie să aibă între 18 şi 65 de ani şi să deţină un cont curent la Citibank România.

Pentru ambele produse, clientul beneficiază de flexibilitatea de a modifica frecvenţa plăţii primelor, de a creşte valoare primei şi a sumei asigurate anual şi, de asemenea, poate ataşa opţiuni şi asigurări suplimentare. În plus, cei care efectuează plata trimestrială, bianuală sau anuală a primelor sau cei care aleg să plătească o primă mai mare beneficiază de o reducere.

Kumar Ramachandran, Director Departament Persoane Fizice la Citibank România, declară: “Acest parteneriat cu ING Asigurări de Viaţă are la bază interesul permanent al Citibank România de a-şi dezvolta portofoliul de produse pentru persoane fizice, oferind clienţilor o gamă vastă de opţiuni în vederea creşterii şi protecţiei resurselor financiare”.

“Am încredere că asigurările de viaţă cu componentă de economisire şi planul financiar pentru copii oferite de către ING Asigurări de Viaţă clienţilor Citibank reprezintă soluţii convenabile şi eficiente pentru sporirea resurselor financiare, oferind în acelaşi timp un beneficiu unic: protecţia financiară a familiei. Prin intermediul parteneriatului cu Citibank, oferim clienţilor o nouă modalitate de a oferi protecţie financiară familiilor lor”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, CEO ING Asigurări de Viaţă.

Despre Citi

Citi, cea mai importantă companie internaţională de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 140 de ţări din lume. Prin intermediul celor doua unităţi operaţionale, Citicorp şi Citi Holdings, Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com şi www.citi.com.

Despre Citibank România

Citibank este prezentă în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi medii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro.

Despre ING Group si ING Asigurări de Viaţă

ING Group este una dintre cele mai puternice instituţii de servicii financiare din lume, de origine olandeză, care oferă servicii bancare, de asigurari, pensii şi managementul activelor unui numar de peste 85 milioane de clienţi din peste 40 de ţări, prin intermediul a 105.000 angajaţi în intreaga lume. ING Asigurări de Viaţă a intrat pe piaţa românească în anul 1997, fiind din 1999 liderul pieţei de asigurări de viaţă, cu o cotă de piaţă de 32% la sfârşitul lui 2009.