www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Signal Iduna incheie un parteneriat bancassurance cu Bank Leumi

Autor: Bancherul.ro
2010-07-14 19:48
La scurt timp dupa semnarea parteneriatului cu brokerul de asigurari OVB Allfinanz Romania, Signal Iduna incheie si primul parteneriat de tip Bancassurance in Romania, cu Bank Leumi Romania, se arata intr-un comunicat al companiei.

Astfel, clientii bancii, posesori de carduri Leumi Gold, vor avea acces gratuit la serviciile medicale premium oferite prin Signal Iduna. Prin parteneriatul dintre Bank Leumi Romania si compania germana de asigurari Signal Iduna, fiecare posesor al Leumi Gold Card va primi un card de asigurat, ce va fi prezentat medicului inainte de diagnosticare sau tratament. Prin aceasta actiune, posesorii de carduri Gold de la Bank Leumi beneficiaza de experienta de peste 100 de ani a Signal Iduna in sectorul solutiilor complete de asigurari de sanatate.

Compania de asigurari Signal Iduna, in mod cert unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, cu peste 13 milioane de clienti, pune la dispozitia utilizatorilor de Visa Gold mai mult de 270 de clinici private, unde acestia vor beneficia de consultatii si controale nelimitate in specialitatile: medicina generala, medicina interna, pediatrie, cardiologie, alergologie, dermatologie, endocrinologie, neurologie, psihologie, reumatologie, balneofizioterapie, oncologie, O.R.L., oftalmologie, ginecologie, ortopedie, urologie. La fiecare 12 luni, la recomandarea medicului examinator, asiguratii beneficiaza de o ecografie 2D sau 3D, precum si de un set de analize de laborator.

Prin parteneriatul cu Bank Leumi Romania, Signal Iduna vizeaza sa extinda accesul romanilor la servicii medicale premium, echipamente medicale de ultima generatie si medici specialisti, ce le vor asigura cadrul necesar tratamentului de care acetia au nevoie. Posesorii de carduri Leumi Gold vor avea, de asemenea, acces nelimitat la un Call Center specializat si la un serviciu de programari la furnizorii de servicii medicale, ce opereaza cu Signal Iduna. Un serviciu suplimentar oferit asiguratilor, prin acordul semnat de cele doua institutii financiare, vizeaza facilitarea accesului la rezervele private ale spitalelor, dar si o reducere de 5% la medicamente si de 10% la produsele cosmetice si suplimentele alimentare, oferta disponibila numai in reteaua farmaciilor Centrofarm.

Cu o istorie de peste 108 ani, Grupul Leumi le-Israel are in prezent 256 de sucursale in Israel si 78 de sucursale, agentii si reprezentante in 18 tari din intreaga lume. Astfel, ampla sa experienta dobandita in contextul international transforma Bank Leumi Romania intr-un partener de incredere pentru Signal Iduna. Domnul Leslie Breer, presedintele companiei de asigurari, a afirmat ca « Signal Iduna isi doreste ca primul parteneriat de tip Bancassurance incheiat pe piata din Romania cu Bank Leumi sa se dovedeasca a fi unul solid si de lunga durata, oferind un raspuns rapid nevoilor clientilor romani si anticipand de fiecare data orice serviciu de care acestia ar putea avea nevoie ».
"Prin Leumi Gold Card, vrem sa oferim un produs care sa se potriveasca standardelor ridicate ale clientilor nostri. Ne-am bucurat sa gasim in Signal Iduna un partener a carui oferta ne permite sa aducem o premiera pe piata locala a cardurilor: acces gratuit la servicii medicale premium pentru toti utilizatorii acestui card" - Alin Alupei, Director Divizia Retail si Private Banking, Bank Leumi Romania

Despre Signal Iduna

Cele doua companii originare, care au format in 1999 grupul Signal Iduna, au o experienta de mai bine de o suta de ani in asigurarile de sanatate. IDUNA NOVA a luat fiinta la initiativa unor mestesugari independenti si a unor oameni de afaceri, care au infiintat la Hamburg in 1906 un fond pentru despagubiri in caz de boala sau moarte.
SIGNAL s-a dezvoltat in 1907 din dorinta mestesugarilor din Dortmund de a se ajuta intre ei. Urmand exemplul omologilor lor din Hamburg, ei au creat un fond pentru ajutorarea bolnavilor. De-a lungul deceniilor urmatoare Dortmund si Hamburg au devenit centre vitale de servicii de asigurari pentru grupurile profesionale.
Astfel, timp de un secol, cele doua companii originare, care au format grupul Signal Iduna, au devenit parteneri de incredere pentru intreprinderile mici si mijlocii, asociatiile mestesugaresti si de comert din Germania.
Din 1999, grupul de asigurari Signal din Dortmund si Iduna Nova din Hamburg si-au unit fortele devenind Signal Iduna, un asigurator integrat pentru orice segment de populatie. In intentia de a patrunde pe piata Europei Centrale si de Est, operatiunile grupului au fost extinse in Ungaria si Polonia, iar acum si in Romania. Signal Iduna este de asemenea prezenta si in Elvetia cu o companie de reasigurari pentru companii de asigurari mici si mijlocii.
Conceptul original al fondatorilor, ‘Securitate prin increderea in propriile forte’, a ramas semnificativ pana in prezent si devine din ce in ce mai folosit in sistemele publice de asigurari. Acesta este unul din motivele pentru care Signal Iduna are o imagine foarte buna pe piata asigurarilor.
Activitatea principala a grupului Signal Iduna este producerea si vanzarea de polite de asigurare pentru persoane fizice si corporatii, managementul activelor si servicii bancare pentru acumularea de capital.
In sectorul financiar compania detine o banca privata, o asociatie de economisire – creditare in domeniul imobiliar, o companie de investitii si o companie pentru managementul activelor.
In Romania, Signal Iduna are 70 de angajati si 92 de colaboratori.
Grupul Signal Iduna este deosebit de puternic atat din punct de vedere al capitalizarii cat si al resurselor financiare, ocupand o pozitie de top pe piata germana; cei peste 13.000 de angajati serviseaza peste 13 milioane de clienti (echivalentul unei jumatati din populatia Romaniei), dintre care peste 2 milioane numai in segmentul asigurarilor de sanatate.
In anul 2009 grupul Signal Iduna a incasat prime de asigurare in valoare de 5.2 milioane de euro (incluzand aici prímele companiei Deutscher Ring Krankenversicherung).