www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



EximBank simplifica procesul de acordare a garantiilor: documente mai putine, timp de raspuns redus la minimum

Autor: Bancherul.ro
2010-06-09 18:58
EximBank a simplificat procesul de acordare a garanţiilor de stat astfel încât după această operaţiune sunt solicitate mai puţine documente, iar timpul de răspuns se reduce la numai 10 zile.

„Am considerat că este absolut necesară operarea acestor modificări pentru a permite accesul mult mai facil şi mult mai rapid al societăţilor la finanţare. Acum putem răspunde solicitărilor în numai 10 zile, faţă de o lună cât dura procesul de analiză a cererilor înainte de această schimbare. Noile reglementări se aplică pentru garanţiile a căror valoare poate ajunge până la echivalentul a 1,5 milioane de euro şi care se acordă pe o perioadă de maximum 5 ani”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

El a adăugat că această decizie de management va avea efecte pozitive atât la nivelul consumatorilor de credite pentru că va putea rezolva mai uşor problemele de lichiditate ale firmelor, dar şi pentru furnizorii de finanţare pentru că va contribui la creşterea creditării.

EximBank oferă un larg pachet de produse pentru societăţile comerciale care au nevoie de un credit sau de o scrisoare de garanţie bancară şi care nu dispun de suficiente garanţii colaterale. Banca poate emite garanţii pentru:
- exportatori – care completează garanţiile firmei, aduse în favoarea băncii finanţatoare;
- IMM şi alte tipuri de companii – facilitează accesul la finanţare prin completarea garanţiilor necesare pentru creditele accesate pentru dezvoltare şi modernizare, acoperind riscul de nerambursare a creditului;
- domenii prioritare – garantează credite sau scrisori de garanţie bancară acordate pentru: investiţii româneşti în străinătate, dezvoltarea infrastructurii, a utilităţilor publice, protecţia mediului, ocuparea şi formarea personalului etc.

Pe lângă garanţii, EximBank oferă finanţări destinate să contribuie la dezvoltarea infrastructurii şi a utilităţilor de interes public, la dezvoltarea regională, la susţinerea activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător, precum si asigurări pentru exporturile romanesti.