www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareUniCredit a infiintat aria Financing & Advisory in Romania

Autor: Bancherul.ro
2010-05-11 18:42
•Ciprian Paltineanu a preluat conducerea activitatii de Financing & Advisory a grupului UniCredit in Romania

•Aplicand si in Romania modelul sau global de divizionalizare, grupul UniCredit a infiintat aria de expertiza Financing & Advisory. Aceasta comaseaza activitatile de Finantare Structurata, Sindicalizari, Finantare de Real Estate, Fonduri Europene, Factoring si Consultanta.

Infiintarea acestei linii specializate de produse si servicii urmeaza logica de a separa activitatile de structurare si management al produselor de administrarea relatiei cu clientul, urmarind o dezvoltare continua a performantei grupului si a nivelului de deservire a clientilor cu produse si servicii de finantare si consultanta.

Ciprian Paltineanu, care a fost timp de peste 3 ani director general al UniCredit CAIB Romania, si-a extins responsabilitatea asupra produselor de finantare specializata, preluand conducerea activitatii de Financing & Advisory a grupului UniCredit in Romania.

"Prin crearea acestei arii de expertiza in cadrul UniCredit Tiriac Bank, grupul ajunge mai aproape de client si de nevoile sale de dezvoltare. Ne dorim sa crestem gradul de satisfactie a clientilor nostri corporatisti, capitalizand pe o eficienta organizationala sporita, dar si pe sinergia dintre cunoasterea aprofundata a clientului, la nivel de relationship manager si expertiza de produs, in cadrul Financing & Advisory", declara Ciprian Paltineanu.

Oferta acestei arii de expertiza este diversificata, acoperind atat produse financiare de baza, cat si solutii sofisticate de finantare structurata sau de consultanta, adresandu-se unei tipologii extinse de clienti, de la companii mici si mijlocii la multinationale si mari clienti corporatisti, cat si fonduri de investitii si clienti de real estate.

Raluca Tintoiu, care a acumulat o experienta de peste 11 ani in corporate si investment banking in Romania si Marea Britanie, s-a alaturat echipei UniCredit pentru a coordona activitatea de corporate finance a grupului in Romania, in functia de director general al UniCredit CAIB Romania SRL.

UniCredit se pozitioneaza astfel pentru o revenire ciclica a pietei in Romania, consolidand capacitatea de a-si servi clientii intr-un mod unitar si intensificand gradul de specializare a personalului. Venirea Ralucai Tintoiu aduce un plus de expertiza echipei locale de investment banking, atat pe partea de consultanta de achizitii si fuziuni, cat si a atragerii de
fonduri pe piata de capital.

"Noua pozitionare dovedeste angajamentul UniCredit de a deveni principalul jucator pe piata de finantare si consultanta din Europa, capabil sa structureze si ofere toate grupurile relevante de produse si servicii, in intreaga sa retea teritoriala, catre toate segmentele de clienti, in acelasi timp ramanand concentrat pe deservirea cu calitate si profesionalism a acestora. Ii uram Ralucai mult succes in noua pozitie” a adaugat Ciprian Paltineanu.