www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareOTP Asset Management lanseaza primul fond de investitii cu capital garantat

Autor: Bancherul.ro
2009-06-22 15:39
OTP Asset Management România anunţă lansarea unui nou fond de investiţii, care deschide o altă etapă a pieţei de capital din România:
o OTP WiseRO, fond închis de investiţii cu capital garantat, ce urmeaza să fie admis la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Fondul are o maturitate de 3 ani şi oferă posibilitatea de a încasa anual cota de participare la performanţă.
o În condiţiile unui climat economic sensibil, OTP Asset Management România aduce pe piată un produs ce răspunde cerinţelor investitorilor autohtoni, oferind dublă protecţie: capital investit garantat şi volatilitate controlată a indicelui ce reprezintă activul suport al fondului, atenuând astfel posibilele efecte negative ale unor fluctuaţii mai puţin favorabile.

Împreună cu Intercapital Invest, în calitate de intermediar/distribuitor şi OTP Bank România, în calitate de distribuitor, OTP Asset Management România se adresează, prin noul său produs, atât investitorilor instituţionali, cât şi celor individuali.

Produsul poate fi cumparat pe parcursul a 4 săptămâni, începând cu 29 iunie 2009, în orice punct de lucru al SSIF Intercapital Invest, în oricare dintre sucursalele OTP Bank România din ţară şi prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti, folosind serviciile oricarei firme de brokeraj care doreşte să realizeze distribuţia fondului. Valoarea minima a investiţiei este de numai 200 RON. Nu se percep comisioane de achiziţie sau răscumpărare, iar din momentul listării la BVB, OTP WiseRO poate fi tranzacţionat la bursă, atât prin intermediul Intercapital Invest, cât si prin orice firmă de brokeraj (SSIF) autorizată de CNVM.

Fondul urmăreşte evoluţia unui indice dezvoltat pe modelul WISE US (care scanează lunar evoluţia acţiunilor din componenţa S&P500), creat de Société Générale Corporate & Investment Banking şi calculat zilnic de agenţia de rating Standard&Poor’s.

Prin intermediul OTP Bank România, produsul poate fi achiziţionat şi sub forma unui pachet de economisire, care oferă posibilitatea deschiderii unui depozit, în RON sau în EUR, pentru o sumă maximă egală cu cea investită, pe o perioadă de 3 luni şi pentru care clienţii beneficiază de dobânzi cu valori peste nivelul pieţei, de până la 15% pentru depozitele în RON şi de până la 6.20% pentru cele în EUR.

„Suntem convinşi că OTP WiseRO va deschide o nouă etapă în industria de profil, răspunzând astfel şi cerinţelor investitorilor cu un grad mediu spre ridicat de sofisticare, dar cu un apetit de risc scăzut. În consolidarea rolului nostru de jucător activ pe piaţa fondurilor de investiţii, aducem în atenţia investitorilor un produs cu totul nou în România, care oferă siguranţa investiţiei iniţiale şi, în acelaşi timp, posibilitatea unor randamente atractive, chiar şi în perioade de criză.”, a declarat Cătălin Iancu, Preşedinte OTP Asset Management România.

"Criza financiară a arătat că avem nevoie de abordări şi soluţii noi pe piaţa de capital. Ne bucurăm că, alaturi de partenerii noştri de la OTP Asset Management, oferim investitorilor din România o altă premieră: primul produs structurat ce urmează a fi listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acest eveniment este cu atât mai important cu cât produsele structurate au o istorie foarte bogată pe pieţele dezvoltate. Sper ca această iniţiativă să determine dezvoltarea unei pieţe a produselor structurate şi în România.", a declarat Răzvan Paşol, Preşedinte Intercapital Invest.

„Un raspuns favorabil din partea investitorilor la oferta prezentată astăzi, sunt sigură că va fi de natură să încurajeze apariţia pe piaţa bursieră şi a altor instrumente financiare mai complexe, de tipul fondurilor închise şi produselor financiare structurate, care să aibă ca suport activ sau ca "benchmark" inclusiv indicii bursieri dezvoltaţi de BVB şi care să genereze totodată un plus de lichiditate pe piaţa instrumentelor financiare derivate", a declarat Anca Dumitru, Director General Bursa de Valori Bucureşti.

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104