www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareAsigurari de sanatate exclusiviste la Astra Asigurari

Autor: Bancherul.ro
2009-05-19 13:21
Astra Asigurări intră pe piaţa asigurarilor de sănătate exclusiviste cu acoperire īn străinatate īn parteneriat cu grupul francez AXA, a declarat marţi directorul direcţiei de asigurări de viaţă şi sănătate al companiei, Cornelia Scărlătescu.

Astfel, Astra Asigurări a lansat marţi, īn parteneriat cu compania de asigurări AXA, poliţele de asigurare de sănătate cu acoperire īn străinătate Astra Sante "Premiere Class" şi "Deluxe".

"Prin aceste produse de asigurări de sănătate, Astra intră pe o piaţă exclusivistă, pretenţioasă şi complexă, cea a asigurărilor de lux, inexistente īn Romānia pānă acum. Sunt acoperite prin cele două planuri de asigurare, servicii de spitalizare - diagnosticare, tratament şi intervenţii chirurgicale īntr-o reţea de aproape 1.500 - 2.000 de spitale sau clinici puse la dispozitie prin parteneriatul cu AXA Krankenversicherung AG īn Germania si Austria", a spus Scărlătescu.

Reprezentanţii Astra susţin că, prin acest produs de asigurare, lansează un parteneriat pe termen lung cu AXA, prin divizia AXA Reinsurance a AXA Krankenversicherung AG.

Sumele asigurate de poliţele lansate marţi nu sunt limitate şi acoperă toate bolile, cu cāteva excepţii clar definite, şi toate serviciile medicale necesare īn cursul spitalizării pentru diagnosticarea şi tratamentul unei persoane intrate īn asigurare, potrivit asigurătorului.

Asigurarea se adresează atāt persoanelor fizice, cāt şi grupurilor.

Astra Asigurări, companie īnfiinţată īn 1991, a īnregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, īn creştere cu 74% faţă de 2007, şi un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% faţă de cel bugetat. Compania este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce deţine 72,7% din acţiunile asigurătorului.

AXA este una din cele mai mari firme de asigurări din lume, cu active sub administrare de aproape 1.000 de miliarde de euro.