www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Banca Transilvania a lansat Depozitul ACTIV, cu unitati de fond

Autor: Bancherul.ro
2009-03-05 08:59
Banca Transilvania a lansat un nou produs de economisire, Depozitul ACTIV, care are si o componenta investitionala. Este vorba despre o combinatie intre un depozit clasic si fonduri de investitii, destinat persoanelor fizice si juridice.

Este vorba de o combinatie intre un depozit clasic pe 1 luna, in lei, si fonduri de investitii, in administrarea BT Asset Management, intr-o proportie de 70% depozit - 30% unitati de fond.

Clientii beneficiaza si de o dobanda atractiva, de 14% pe an, cu 0,5 puncte procentuale mai mare decat cea standard, pentru depozitul clasic pe o luna, fara prelungire automata si fara capitalizare. Cu ajutorul noului produs, clientii pot realiza investitii diversificate - cu un risc minim, au o gestiune organizata a activelor, beneficiaza de costuri de administrare mici, precum si de o lichiditate imediata, se precizeaza intr-un comunicat al bancii.

Cei care opteaza pentru un Depozit ACTIV pot alege, in ceea ce priveste fondurile de investitii, dintre BT Obligatiuni, BT Classic, BT Index sau BT Maxim, puse la dispozitie de BT Asset Management SAI SA, companie care face parte din Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA. Fiind produse accesibile, din toate punctele de vedere, acestea se adreseaza si celor care nu cunosc in profunzime piata de capital.


Banca Transilvania distribuie fondurile de investitii ale BT Asset Management inclusiv ca produse de sine statatoare - care nu sunt legate de depozitele bancii. Pana in prezent, peste 2.000 de clienti sunt beneficiari ai acestori fonduri, prin intermediul subscrierilor realizate prin intermediul bancii.

Cel mai recent produs lansat de compania BT Asset Management este BT Obligatiuni, un fond care asigura venituri stabile in conditii de risc minime, prin investitii realizate in obligatiuni, titluri de stat sau depozite. Acum, valoarea unitatii de fond BT Obligatiuni este de 10,94 lei, asigurand o performanta de 2,82% de la inceputul anului.