www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareJaf armat la o unitate a Bancii Transilvania din Cluj

Autor: Bancherul.ro
2009-02-13 21:02
Două persoane înarmate care purtau cagule au intrat, vineri după-amiază, într-o filială a Băncii Transilvania, din cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieriţă cu pumnii şi picioarele.

Purtătorul de cuvânt al Ambulanţei din Cluj, Horia Simu, a declarat, vineri seară, că echipajele aflate la bancă l-au informat că există două victime - paznicul, care a fost lovit atât cu tocul pistolului, cât şi cu un dispozitiv care produce şocuri electrice, precum şi o casieriţă.

Starea acestora este bună, cei doi refuzând internarea, a mai spus Simu, citat de Mediafax.

Zona a fost înconjurată de Poliţie, iar la faţa locului se află angajaţi ai Departamentului de Intervenţie şi Pază pentru a supraveghea zona.

Şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, a declarat că oraşul "a fost închis", fiind verificate toate maşinile care circulă pe raza sa.

Şeful Poliţiei clujene a declarat că butonul de panică din bancă a fost acţionat.

Adjunctul comandantului Poliţiei municipiului cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat, că banii au fost furaţi din casierie, că nu s-a tras niciun foc de armă, şi că poliţia a instituit filtre în tot judeţul Cluj pentru prinderea celor doi.

Hoţii din cartierul clujean Mănăştur au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro, suma fiind asigurată, astfel încât clienţii băncii nu vor avea de suferit, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din instituţia bancară.

Sursele citate au precizat că bancomatele Băncii Transilvania nu au fost şi nu vor fi blocate, întrucât nu este necesar acest lucru.

O parte din spaţiul Băncii Transilvania aparţine comisarului-şef Toma Rus

O parte din spaţiul în care funcţionează filiala clujeană a Bănciii Transilvania unde vineri a avut loc un actac armat apaţine comisarului-şef Toma Rus, adjunctul Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a făcut obiectul unei anchete a DNA.

Comisarul-şef Toma Rus a declarat pentru MEDIAFAX că o sută de metri pătraţi din spaţiul de peste 200 de metri în care funcţionează filiala Băncii Transilvania aparţine firmei Viafarm, care este a soţiei sale, şi a fost închiriat sucursalei bancare.

Vasile Toma Rus a spus că obiectul cumpărării acelui spaţiu de către firma soţiei sale a facut obiectul unei anchete a DNA Cluj.

Un jandarm clujean a fugit după hoţi, dar nu i-a prins

Jandarmul clujean care a ajuns primul la locul jafului spune că a fugit după două persoane, urmărindu-le de la distanţă câteva sute de metri.

Jandarmul, care a dorit să rămână anonim, a declarat că mergea spre casă de la serviciu, iar când a trecut pe lângă bancă a văzut mai multe persoane agitate, iar agentul de pază i-a spus că a avut loc un jaf.

"Agentul de pază de la bancă nu mi-a putut indica direcţia în care au fugit atacatorii, mi-a indicat un gang lateral din dreapta băncii. Am rugat agentul de pază să vină cu mine pentru a-i urmări pe atacatori. Am mers împreună cu acesta cam 400 de metri, iar apoi el s-a întors la bancă pentru că nu putea să îşi părăsească postul, eu am continuat singur, am văzut două persoane cu pas grăbit care au intrat pe o alee, s-au ascuns după o ghenă de gunoi, după care au dispărut", a spus jandarmul.

El spune că s-a întors ulterior spre bancă, s-a întâlnit cu două maşini de Poliţie şi a indicat agenţilor direcţia în care persoanele pe care le-a urmărit au dispărut.

"Cei doi aveau haine negre, unul dintre ei avea şi o haină deschisă la culoare, probabil galbenă, dar nu am văzut foarte bine, ca să pot da semnalmente, pentru că eu alergam şi cei doi erau cam la 200 de metri faţă de mine", a spus el.

Conform jandarmului, la aproximativ 30 de secunde, în zonă au ajuns şi alte echipaje de Poliţie, iar el a dat declaraţii la Poliţie despre cele întâmplate.