www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareO noua platforma de investitii in criptomonede, Geneoninvest, ar putea fi inselatorie, avertizeaza ASF

Autor: Bancherul.ro
2023-02-14 12:29

O noua plaforma de investitii in criptomonede precum bitcoin, Geneoninvest (vezi foto), ar putea fi o inselatorie, fiind inclusa in lista autoritatilor nesupravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF):


"DAWG SOLUTIONS LLC (GENEON INVEST - https://geneoninvest.pro, https://geneoninvest.co)


Entitatea DAWG SOLUTION LLC (GENEON INVEST - https://geneoninvest.pro, https://geneoninvest.co) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.


Data publicării: 13-februarie-23"


Sursa: ASF - Alerte investitori


Atentie la firmele de investitii straine, necunoscute!


Nu va investiti banii in site-uri necunoscute, care nu va ofera incredere si siguranta, mai ales cand este vorba de criptomonede (bitcoin) sau NFT, care sunt foarte riscante.


Si mai ales nu va sfatuiesc sa alegeti site-uri care nu sunt specializate in investitii financiare si implicit nu sunt autorizate de institutiile competente, precum Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), cum sunt firmele de brokeraj (Tradeville, Admiral Markets, BT Capital Advisers, Prime Transactions etc.)


Conform informatiilor publicate de ASF (vezi foto mai jos), un semnal de alarma in cazul unui site de investitii este „lipsa prezentei fizice a entitatii”.


[1]


„Lipsa modalitatii de compensare a investitorilor” este un alt semnal de alarma pe care il putem identifica pe un site de investitii.


Avertisment ASF firme neautorizate


Sfatul ASF:


„Într-o astfel de situație, vă adresăm rugămintea de a contacta rapid Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., utilizând Formularul tip II și adresa de e-mail Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.


Dacă, după verificările recomandate anterior, nu ați obținut informații clare și complete privind entitatea care v-a contactat sau pe care intenționați sa o contactați, nu vă grăbiți să investiți bani prin acea platformă de tranzacționare online. Dacă totul sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că vă aflați în fata unei înșelătorii (”Investment scams”)!


A.S.F. menționează că utilizarea unei entității neautorizate, nu vă da dreptul la despăgubiri prin Sistemul/Fondul de Compensare din România, așa că este puțin probabil să vă recuperați o parte din bani dacă lucrurile merg prost.” (Sursa: ASFRomania.ro)