www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCare banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Autor: Bancherul.ro
2023-02-03 15:09

Bancile cu cele mai bune dobanzi la depozitele in lei la termen de 12 luni sunt, in ordine, Intesa, CEC Bank si Eximbank, conform topului realizat de Bancherul.ro.


Clasamentul a luat in calcul dobanzile pentru depozitele standard la termen in lei, fara promotii sau alte oferte si conditii, precum incasarea salariului si pensiei in contul bancii.


S-a contabilizat dobanda pentru depozitele deschide online, la termen de 1 an, pentru o suma de 10.000 de lei retrasa la scadenta de la bancomatul aceleiasi banci la care este depozitul (ATM propriu).


Pentru calculul sumei nete incasate, s-au dedus comisioanele pentru administrarea unui cont curent si a aplicatiilor bancare pe o perioada de 1 an, precum si comisioanele pentru retragerea banilor de la bancomat si ghiseu.


Cea mai mare dobanda pentru un depozit pe 1 an este platita de Intesa - 9,25%, urmata de Eximbank - 8,25% si CEC Bank si OTP Bank - 8,20%.


Cele mai mici dobanzi sunt la BCR, ING si BRD - 7%.


Nivelul dobanzilor este destul de omogen la cele 16 banci luate in calcul: diferenta intre cea mai mare dobanda, de 9,25% la Intesa si cea mai mica, de 7%, fiind de doar 2,25 puncte.


Media dobanzilor la un depozit pe un an este 7,74%.


Si pentru termene mai scurte dobanzile sunt ridicate: la depozitele pe 3 luni, cea mai mare dobanda este de 7,5% la Intesa, iar cea mai mica - 4,75%, la ING.


Pe termene mai lungi de un an, cea mai ridicata dobanda este la CEC Bank - 8,7% pentru depozitul la termen de 3 ani.


Banca Transilvania (BT) plateste 8,5% la acelasi tip de depozit, cu scadenta peste 3 ani.


Dobanzile sunt fixe pana la finalul scadentei depozitului.