www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareClientii BCR, avertizati de existenta unei tentative de frauda tip phishing

Autor: Bancherul.ro
2023-01-28 14:48

BCR a transmis clientilor un anunt in care-i informeaza de existenta unor tentative de frauda tip phishing, pe telefon sau calculator, prin care hotii incearca sa fure banii din conturile clientilor:


Fii vigilent si asigura-te ca doar tu esti cel ce utilizeaza aplicatia George!


Te informam ca exista o actiune de tip phishing pe telefon sau calculator / laptop care vizeaza diversi clienti.


NU permite accesul remote persoanelor necunoscute la dispozitivul tau, NU instala aplicatii la cererea acestora si NU transmite catre acestia userul si parola de logare / codurile de access la aplicatia George si NU divulga codurile de securitate generate de aplicatie pentru autorizarea platilor, indiferent de motivul invocat de acestia.


Parcurge recomandarile de mai jos, ai grija de tine si de banii tai:


1. Daca utilizezi aplicatia pe mobil, asigura-te ca folosesti intotdeauna ultima versiune si ca o instalezi numai din magazinul oficial de aplicatii ale telefonului tau.


2. Atunci cand folosesti platforma George dintr-un browser, asigura-te ca o faci doar accesand pagina oficiala BCR, www.bcr.ro


3. Nu furniza niciodata altor persoane datele tale de access la George/eToken, date personale (carte identitate, info produse detinute la BCR), coduri primite prin SMS de la BCR sau coduri generate de aplicatia (e)Token


4. BCR nu iti va solicita niciodata username-ul sau codul eToken / Token pentru cumparaturi online.


5. BCR nu iti va solicita niciodata datele cardului pentru acces in George.


In cazul in care observi in contul tau tranzactii pe care nu le recunosti sau primesti un mesaj pe care tu il consideri suspect prin SMS, e-mail sau WhatsApp, suna rapid la *2227.


Tentativele de frauda devin tot mai sofisticate, asa ca fii precaut si nu lasa niciodata garda jos. Lucram constant la siguranta ta si a tranzactiilor tale, dar e nevoie si de tine in acest efort de echipa.