www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareMicrofinantari fara comision de acordare credit, la Patria Bank

Autor: Bancherul.ro
2022-10-17 14:13

Patria Bank și Patria Credit se alătură celei de a 8-a ediții a Zilei Europene a Microfinanțării printr-o serie de acțiuni menite să susțină antreprenorii și micile afaceri din mediul urban mic și rural, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:


Astfel, în săptămâna 17 – 21 octombrie 2022, Ziua Microfinanțării este marcată în cadrul Grupului Patria Bank printr-o ofertă speciala, zero comision de acordare credit, pentru toate microfinanțările solicitate în aceasta perioadă către Patria Credit și către Divizia de Microfinanțare a Patria Bank și cu un eveniment special, organizat pentru micii antreprenori la Izbiceni (jud. Olt).


“Anul acesta ne-am propus să ascultăm mai mult și să învățăm de la antreprenori, de la experiența lor în toată această perioadă. Care sunt lecțiile de învățat de la microantreprenori? Cum își construiesc rezistența? Cum funcționează, indiferent de vremuri, și, în multe cazuri, cum reușesc să crească? Răspunsurile se văd în cifrele afacerilor pe care le finanțăm și, în perioada aceasta, ne propunem să îi invităm pe antreprenori să vorbească mai mult despre experiența lor", a menționat Raluca Andreica, CEO Patria Credit și Board Member în cadrul EMN.


“Ne vom întâlni cu o parte dintre clienții noștri la Izbiceni (Jud. Olt), o localitate cunoscută pentru legumicultorii săi gospodari. Vom vorbi despre afacerile lor, despre cum au fost ultimii trei ani și despre cum ne uităm împreună la viitorul agriculturii, la noile tehnologii care le pot permite o productivitate mai bună, concomitent cu a lucra pământul cu respect pentru mediu. Și pe toți clienții micro, chiar dacă nu îi vom vedea la Izbiceni, îi sărbătorim cu oferta specială: zero comision de acordare credit în săptămâna 17-21 octombrie 2022.” a completat Iliuță Jitaru, Manager Departament Microfinanțare în cadrul Patria Bank.


Inițiativa Ziua Europeană a Microfinanțării a fost lansată în 2015 pentru a atrage atenția asupra impactului sectorului microfinanțării în Europa, din perspectivă socială și economică. Celebrarea acestei zile urmărește în primul rând conștientizarea cetățenilor europeni cu privire la existența și la valoarea microfinanțării în combaterea excluziunii economice și sociale, precum și atragerea atenției asupra modului în care funcționează microfinanțarea în Europa și asupra ajutorului real oferit celor excluși din sectorul financiar tradițional.


Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor și afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare de baza 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia.


Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). 


Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține eforturile antreprenorilor din mediul rural și urbanul mic, precum și impactul lor pozitiv asupra comunităților acestora.


Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) și prima instituție financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 17.000 de clienți finanțați. 


Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea și impactul activității de microfinanțare realizate în România. 


Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susținere a agriculturii, de dezvoltare a spațiului rural și de relansare a educației agricole, precum Crescătoria de afaceri, Mândru să fiu fermier (alături de Fundația World Vision România), Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii (FD Agri) etc.


În 2021, Patria Credit și Patria Bank au reactivat Fundația Patria Credit, prin intermediul căreia urmăresc reducerea excluziunii sociale, economice și financiare a comunităților rurale, promovarea popularizării practicilor agricole durabile, facilitarea creșterii noii generații de tineri fermieri și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării comunităților rurale.