www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareTopul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Autor: Bancherul.ro
2022-07-06 07:25

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.


Toate cele șase bănci plătesc o dobânda de peste 6% pentru un depozit în lei la termen de 12 luni.


Cea mai ridicată dobânda la un depozit pe un an este la Patria Bank (6,5%), iar cea mai mică dobânda la același termen este la ING Bank (4%).


La depozitele pe termen mai lung, de doi ani, dobânda ajunge la 7%, în cazul Patria Bank, 6,75% la BT și 6,25% la CEC Bank.


La economiile pe termen de 3 ani, cea mai ridicată dobânda o plătește BT - 7%.


Bancile cu cele mai mici dobânzi pentru depozitele în lei pe un an sunt ING (4%), Banca Românească (4,25%), BCR (4,5%) și Raiffeisen (4,75%).


În cazul depozitelor pe termen scurt, de trei luni, cea mai ridicată dobânda se afla la Libra Bank (5,5%), urmată de BT, Patria Bank și Unicredit cu 5%.


Cât câștigăm la un depozit de 10.000 de lei?


Dacă punem la socoteala și costurile unui cont curent și serviciile de internet/mobile banking, pentru administrarea unui depozit, cele mai bune câștiguri în cazul unui depozit de 10.000 de lei pe termen de 1 an le obținem la Patria Bank (630 de lei), Libra Bank (625 de lei), BT și CEC Bank (600 de lei).


Bancile cu celep pet mai slabe profituri dintr-un depozit sunt Raiffeisen (375 de lei), ING (395 de lei) și Banca Românească (405 lei).


Au fost luate în considerare comisioanele standard ale bancilor pentru un cont curent.


Depozitele bancare ale bancilor romanesti sunt garantate de Fondul de. Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), in limita unui plafon de 100.000 de euro echivalentul in lei, pentru fiecare deponent, in fiecare banca.