www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareGaranti BBVA acorda credite fermierilor care obtin subventia APIA SAPS

Autor: Bancherul.ro
2022-03-28 16:57

Garanti BBVA, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cu scopul de a sprijini fermierii din România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:


Prin acest parteneriat, clienții au acces la o facilitate de credit de până la 90% din subvenția APIA SAPS, inclusiv plata redistributivă, plata pentru înverzire și măsurile compensatorii.


Pentru a-și atinge obiectivele propuse și pentru a avea un impact pozitiv asupra economiei, fermierii trebuie să găsească rapid soluții pentru asigurarea unui flux financiar constant, care este vital atunci când veniturile depind de specificul sezonier al sectorului agricol.


Pentru susținerea cheltuielilor curente ale clienților, Garanti BBVA lansează și un nou produs de creditare pentru prefinanțarea în proporție de până la 160% din valoarea subvențiilor, care urmează să fie plătite de APIA beneficiarilor schemelor de plăți directe.


Mai exact, prin noul produs de credit, fermierii români pot primi în avans până la 160% din subvențiile APIA SAPS și anume:


- 80% din valoarea subvenției pentru primul an de finanțare și


- 80% din valoarea subvenției pentru anul următor.


[1]


„Agricultura este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei românești și unul dintre domeniile pe care dorim să ne concentrăm cât mai mult în perioada următoare. Prin noua facilitate de credit pentru agricultură, Garanti BBVA își propune să sprijine fermierii români, prin reducerea poverii lor financiare, ca parte a strategiei noastre de creștere a finanțării sectorului agricol. Credem cu tărie că produsul nostru financiar va fi de mare interes pentru fermierii români, care vor găsi întotdeauna în Garanti BBVA un partener pe termen lung pentru planurile și obiectivele lor”, a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.


Pentru noul sprijin financiar oferit de Garanti BBVA, pot aplica o gamă largă de clienți - beneficiari ai schemelor de plăți directe (Schema de plată unică pe suprafață (SAPS), Plata redistributivă, Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu) și beneficiarii măsurilor de mediu și climă (Măsura 10 — Agro-mediu și climă, Măsura 11 — Agricultura ecologică și Măsura 13 - Plăți pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice).


Pentru accesarea creditului, în prima fază clienții trebuie să deschidă un cont curent la Garanti BBVA, necesar pentru depunerea Cererii de plată unică la APIA pentru Campania 2022, care are ca termen limită data de 16 mai. După confirmarea subvenției de către APIA, banca va analiza eligibilitatea clientului din perspectiva creditării.


Despre Garanti BBVA


Garanti BBVA este o bancă universală, cu o strategie orientată către client și un accent puternic pe digitalizare și sustenabilitate. Prezentă în România din 1998, Garanti BBVA se concentrează pe creșterea și calitatea portofoliului, iar astăzi este una dintre cele mai sănătoase instituții financiare de pe piața locală. Banca se bucură de un portofoliu solid de clienți, extinzându-și canalele digitale și gama de produse și servicii bancare de calitate pentru toate segmentele de business: Retail, IMM și Corporate.


Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, împreună cu Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum.


În 2021, Garanti BBVA România a fost declarată Superbrand, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, fiind selectată dintr-o listă de peste 1.800 de mărci analizate de Superbrands România.


Garanti BBVA Romania este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.


Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).
Pentru mai multe informații și noutăți, vă rugăm să vizitați www.garantibbva.ro și să urmăriți facebook.com/GarantiBBVARomania, linkedin.com/company/garanti-bbva-romania şi instagram.com/GarantiBBVARomania.