www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancarePentru ca Raiffeisen nu se retrage din Rusia, unii clienti spun ca se muta la alte banci

Autor: Bancherul.ro
2022-03-27 18:16

Pentru ca banca austriaca Raiffeisen nu se retrage din Rusia, unii clienti ai bancii din Romania spun ca-si muta conturile la alte banci, pentru a protesta astfel fata de razboiul dus de Rusia in Ucraina.


"Ce masuri a luat banca centrala in privinta afacerilor desfasurate in Rusia? Se va retrage banca de acolo? Veti dona toate profiturile din Rusia pentru a ajuta Ucraina? Inteleg ca aveti o expunere mare (28 mld dolari parca) dar sunt curios cat de importanti sunt banii comparativ cu viata unor cetateni nevinovati? In functie de ce veti face mai departe, mai raman sau nu clientul dvs. Am cont la dvs de vreo 15 ani, imi plac produsele si beneficiile dar...exista o limita", a intrebat cineva pe pagina Facebook a Raiffeisen Bank.


Raiffeisen a raspuns:


"Raiffeisen Rusia deserveste, in primul rand, clienti persoane fizice, oameni obisnuiti, IMM-uri si companii locale medii, asigurand accesul acestora la servicii bancare de baza de calitate.


Banca locala este una de marime medie in economia rusa si respecta toate principiile etice de operare ale grupului, se autosustine din punct de vedere financiar, este administrata la standarde profesionale foarte bune, este o institutie curata.


Nu se pune problema in aceste momente de cautare de oportunitati (in contextul sanctiunilor aplicate altor banci rusesti), ci dorim sa mentinem accesul la servicii bancare clientilor nostri. Din aceste motive, grupul RBI nu ia in considerare retragerea de pe piata din Rusia."


Clientul bancii Raiffeisen a raspuns:


"Raiffeisen Bank multumesc. Avand in vedere decizia dvs, o sa imi mut contul la alta banca."