www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCEC Bank acorda Rimnicomb un credit garantat de EximBank

Autor: Bancherul.ro
2022-02-24 16:54

CEC Bank a acordat o finanțare de 10 milioane de lei companiei Rîmnicomb, important furnizor de nutrețuri pentru ferme de păsări sau animale, parte din grupul Avicola Focșani.


Finanțarea beneficiază de o garanție acordată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din valoarea creditului, conform unui comunicat al Eximbank, in care se adauga:


“În ciuda provocărilor ridicate de pandemie, continuăm să susținem companiile din domeniul agricol, cu atât mai mult atunci când e vorba de firme cu care avem deja o colaborare de tradiție”, a declarat Gabriel Pralea, Director Administrare Reţea Teritorială, CEC Bank.


”Companiile românești au nevoie mai mult ca oricând de programe adaptate la provocările actuale și suntem încântați că, în parteneriat cu celelalte bănci comerciale, putem furniza cele mai eficiente soluții de finanțare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.


Cu peste 30 de ani de experiență în producerea nutrețurilor, Rîmnicomb a devenit un important furnizor în nutriția animală pentru fermele și microfermele de păsări sau animale din România.


Rîmnicomb asigură, atât pentru fermele Avicola, cât și pentru alte ferme sau gospodării, furaje și tărâțe, iar produsele nu conțin hormoni de creștere sau făinuri animale.


Compania are programe de înaltă tehnologie și procesează în fabrica sa materii prime agricole cultivate pe terenuri proprii. Firma comercializează și pui de o zi, proveniți de la Avicola Focșani.


Producătorul de nutrețuri are și o rețea de magazine situate în partea de sud-est a României, în orașe precum Focșani, Buzău, Râmnicu Sărat, Brăila, Galați sau Tecuci și unde comercializează o gamă largă de sortimente de furaje și nutrețuri, șroturi și tărâțe, suplimente, vitamine și accesorii.


Compania are peste 80 de salariați și a avut o cifră de afaceri de peste 57 milioane de lei în anul 2020.


Rîmnicomb colaborează cu CEC Bank încă din anul 2014, beneficiind, de-a lungul timpului, de finanțări în valoare cumulată de peste 11 milioane de lei. 


Despre CEC Bank


CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 45,1 miliarde lei, la sfârșitul lui septembrie 2021. CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.


Despre EximBank


EximBank este o instituție specializată ce se implică activ de 30 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul Programului guvernamental de susținere a companiilor mari, lansat în contextul pandemiei COVID -19, societățile mari și IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 pot beneficia de produse de finanțare și garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în cadrul mandatului acordat de statul român. Astfel, societățile comerciale pot accesa, până la 30 iunie 2022, credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor şi/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro