www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBanca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) nu este Banca Marii Negre pentru Reconstructie si Dezvoltare din Simferopol, Crimeea

Autor: Bancherul.ro
2022-02-23 10:29

Ca urmare a anunțului privind sancțiunile impuse de Marea Britanie privitoare la Banca pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Mării Negre (ChBRR, în limba rusă - ЧБРР, cu sediul în Simferopol, Crimeea), Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) dorește să atragă atenția în mod public asupra faptului că BSTDB este complet independentă, nu este în niciun fel afiliată și nici nu are relații cu Banca Mării Negre pentru Reconstrucție și Dezvoltare, conform unui comunicat de presa al bancii, in care se adauga:


Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională, formată din unsprezece state membre din regiunea Mării Negre și cu sediul în Salonic, Grecia, în conformitate cu tratatul interguvernamental înregistrat de Organizația Națiunilor Unite (Multilateral, nr. 36909).


Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia.


Banca sprijină dezvoltarea economică și cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri și garanții pentru proiecte și prin finanțări comerciale în sectoarele publice și private din țările membre. Capitalul autorizat al Băncii este de 3,45 miliarde de euro.


BSTDB beneficiază de un rating pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor´s (S&P) şi “A2” acordat de Moody´s. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bstdb.org