www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareING va permite transferuri in valuta din contul de lei

Autor: Bancherul.ro
2022-02-17 06:36

ING Bank si-a anuntat clientii ca din luna iunie 2022 le va permite sa efectueze transferuri in valuta, de exemplu in euro, direct din contul de lei, fara a fi necesar un cont in valuta respectiva.


"Incepând cu luna iunie 2022, vei putea face din Home’Bank transferuri în valută direct din contul de lei.


Astfel, poți să folosești doar contul în lei, iar dacă te hotărăști să renunți la contul în valută, atunci îl poți închide ușor, direct din Home’Bank, din meniul Mai multe de la nivelul contului vizualizat în aplicație", precizeaza ING Bank, intr-o informare transmisa clientilor.


Comisionul pentru administrarea unei cont in valuta la ING va fi majorat de la 2 euro la 3 euro, mai spune ING:


"Începând cu luna mai 2022:


• Un client va putea deține la ING câte un singur cont curent în fiecare valută disponibilă. Această măsură nu afectează conturile curente în valută deja deschise.


• Comisionul de administrare aferent contului curent în valută va fi de 3 euro pe lună, per cont, față de 2 euro pe lună, per cont, cât este în prezent.


Îți reamintim că nu ai neapărată nevoie de un cont de euro deoarece poți face plăți în euro direct cu un card atașat unui cont în lei și se va aplica același curs de schimb valutar ca pentru o tranzacție de schimb valutar efectuată prin Home’Bank."


ING mai precizeaza ca banii din conturi sau depozite sunt garantati in Olanda (Tarile de Jos), tara de origine a bancii, in limita a 100.000 de euro pentru fiecare client:


"Îți reamintim că soldurile tale la ING Bank N.V., inclusiv la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București, din conturile curente, de economii și de depozit, beneficiază de protecția Schemei de Garantare a Depozitelor din Regatul Țărilor de Jos, în limita a 100.000 euro per deponent, iar aceasta a redus de la 15 la 10 zile lucrătoare perioada în care pune la dispoziție compensațiile cuvenite.


Detalii despre Schema de garantare regăsești pe site-ul nostru, aici, inclusiv prin accesarea Informaţiilor de bază referitoare la protecţia depozitului, precum și în Condițiile generale de afaceri."