www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBanca Transilvania, apreciata pentru comunicarea cu investitorii

Autor: Bancherul.ro
2022-01-31 10:40

Banca Transilvania a obtinut rating Vektor maxim pentru comunicarea cu investitorii in urma evaluarii Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:


Este al treilea an consecutiv in care BT primeste 10 puncte din 10 pentru comunicarea cu unul dintre cei mai importanti stakeholderi ai sai.


Vektor este indicatorul comunicarii cu investitorii pentru companiile listate din Romania si este specificat pe pagina de companie de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


Analiza, realizata prima oara in 2019, are in vedere 15 criterii de evaluare si a fost auditata si in acest an de Mazars.


Banca Transilvania are peste 33.000 de actionari si peste 70% capital romanesc. Este prima banca din Romania cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997 si este cel mai longeviv emitent din istoria BET, parte din acest indice de aproape 20 de ani. Pe langa site-ul BVB, printre principalele canale de comunicare BT cu actionarii se numara platforma Relatii investitori de pe site-ul bancii si intalnirile online periodice.


Recent, banca a facut public pentru investitori calendarul de comunicare financiara pentru acest an, iar urmatorul eveniment este comunicarea rezultatelor financiare anuale preliminare, in 25 februarie, si conferinta telefonica pentru prezentarea acestora, in 1 martie.